Amateurama

De hoogdagen van en voor de amateurkunstenaar

In goed gezelschap!

Amateurama is het Leuvense amateurkunstenfestival. Al voor de vijfde keer vormen vier dagen in april het hoogtepunt van iedereen die zich – tijdens zijn vrije tijd (!) – engageert voor de kunsten. Op het programma: theater, film, fotografie, muziek, dans en beeldende kunst. Of een combinatie van enkele van deze disciplines, want amateurkunstenverenigingen zijn niet wars van samenwerkingen, integendeel!

Amateurama is een festival van velen, met bekende en minder bekende organisaties. Elke voorstelling is een aanrader, maar er zijn een paar evenementen om met meer dan gewone aandacht naar uit te kijken.

Move2Create pakt uit met een actieve bewegingsworkshop voor volwassenen, waarin het plezier van bewegen centraal staat. Je bent geen publiek, maar wordt zelf een onderdeel van de voorstelling. Beweeg een beetje, shake een beetje en lach veel!

Theatergezelschap Trivial Muffins en Koninklijke Harmonie De Volharding wagen zich aan Thomas More: a man for all seasons, een groot spektakel in authentiek Engels waarin de acteurs omringd worden door zo’n zeventig muzikanten. Het stuk wordt ondertiteld in het Nederlands en het Frans, dus iedereen kan volgen.

En theatergroep Willige Vanckenis vordert goed met hun driejarig theaterproject Kreis und Linie, gebaseerd op de roman De Toverberg van Thomas Mann. Het boek is het uitgangspunt voor een artistiek en politiek onderzoek van zorg, samenleven in groep en sterfelijkheid: belangrijke thema’s in het Europa van vandaag. Ze brengen een weekend lang uiteenlopende performances, samen met bevriende verenigingen van amateurkunstenaars.

Geschreven op: 31 maart 2017 in: gratis, concert, theater, dans, expo, festival, film, literatuur, Vrije tijd

Op de agenda

Amateurama

van 20 tot en met 23 april