Leuven, bierstad

tot half juni

Op diverse plaatsen in de stad

Van eind april tot half juni doet Leuven zijn naam als bierstad alle eer aan. Tijdens Leuven Biermaand kan je op diverse plaatsen in de stad bieren degusteren, vaak met een food pairing erbovenop. Blikvanger in april is het Zythos Bierfestival, een internationale topper die jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers trekt, sommige zelfs helemaal vanuit Amerika.

En dat is begrijpelijk als je weet dat Zythos het grootste festival van Belgische bieren in Europa is. Meer dan 70 Belgische brouwers presenteren er 500 verschillende bieren. De toegang is gratis, maar als je wil proeven, koop je bij het binnenkomen een pakket met een proefglaasje van 10 cl en minimaal acht jetons. Deskundige bieradviseurs helpen je op weg met info over brouwerijen, bierstijlen, aroma’s en smaken. Jij vertelt wat je lekker vindt en wat je wil proeven. Iets traditioneels of juist wat nieuws? Van klassieke trapisten over witloofbiertjes tot bieren gerijpt op whiskeyvaten: samen kom je tot een goede match.

Het Zythos Bierfestival wordt al voor de zesde keer georganiseerd in de Brabanthal. Er is een gratis pendeldienst je van en naar het centrum van Leuven.

LEUVEN BIERMAAND

Leuven Biermaand wordt op vrijdag 21 april afgetrapt met Beer Bites. Tussen 15 en 19 uur verzamelen liefhebbers zich aan de Oude Markt, de langste toog ter wereld. Daar kan je op een openluchtbiermarkt proeven van heel wat bijzondere bieren met bijpassende hapjes. Gezelligheid troef!

Later die avond en de rest van het weekend kan je verschillende bierroutes volgen door heel de stad. Restaurants Taste en De Hoorn bieden een bierdegustatiemenu aan. Ook M-café trekt volop de kaart van foodpairing en doet er nog een schepje bovenop: op 21 april brouwt cafébaas Steven in de namiddag een nieuw bier op zijn terras. Verder kan je op brouwerijbezoek bij Stella Artois, Domus, De Vlier, Hof Ten Dormaal en De Kroon.

In juni vindt het Beer Innovation Festival plaats, nog zo'n must voor bierliefhebbers.

Geschreven op: 17 april 2017 in: festival, Vrije tijd

Praktisch

zaterdag 22 april 2017
Brabanthal | Leuven
Waar Brabanthal
Leuven
Wanneer zaterdag 22 april 2017 van 12:00 tot 23:00
zondag 23 april 2017 van 11:00 tot 21:00
Organisatie Zythos vzw

Op de agenda

Zythos Bierfestival

Agenda