Naar agenda

any attempt will end in crushed bodies and shattered bones

  • Dansvoorstelling
  • 12-99

Praktisch

Waar

30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs

€ 26

Kansentarief met UiTPAS: € 5

Beschrijving

Met any attempt will end in crushed bodies and shattered bones richt choreograaf Jan Martens zijn pijlen voor de eerste keer voluit op het grote publiek. Een zeventienkoppig, atypisch ‘corps de ballet’ verbeeldt de kracht die schuilt in het uit de pas lopen. De heterogene groep dansers tussen 18 en 71 jaar - unieke persoonlijkheden met verschillende achtergronden en ervaring...

Met any attempt will end in crushed bodies and shattered bones richt choreograaf Jan Martens zijn pijlen voor de eerste keer voluit op het grote publiek. Een zeventienkoppig, atypisch ‘corps de ballet’ verbeeldt de kracht die schuilt in het uit de pas lopen. De heterogene groep dansers tussen 18 en 71 jaar - unieke persoonlijkheden met verschillende achtergronden en ervaring - vindt en versterkt elkaar op het podium.
In deze dansvoorstelling zoeken ze hun eigen stem binnen de dans en daarbuiten, op zoek naar een idioom dat hen als gegoten zit. Eén voor één eisen ze hun plek op het podium op, zonder daarbij de andere de pas af te snijden. Een horizontale oefening in elkaar de nodige ruimte geven, weg van het eigen gelijk.
In tijden van extreme polarisering schuift deze groep maatschappelijke dogma’s aan de kant om een veelheid aan uitgesproken identiteiten te erkennen en te omarmen. Ongeremd zichzelf mogen zijn – in het leven en in de kunst – met het podium als ideologisch proefterrein. Jan Martens aarzelt niet om het extatische naast het intimistische, het schaamteloze naast het uitputtende te plaatsen.
Geruggensteund door een soundtrack die bestaat uit atypische protestliederen uit verschillende tijden - van Henryk Gorecki over Max Roach & Abbey Lincoln tot Kae Tempest - is any attempt (...) een uitputtende, emotionele choreografie, een ode aan de burgerlijke ongehoorzaamheid.
Een samenwerking van 30CC en STUK.

More info
https://www.30cc.be/nl/programma/item/any-attempt-will-end-in-crushed-bodies-and-shattered-bones
Organisator

UiTPAS-voordelen bij deze organisator

  • Je krijgt 1 UiTPAS-punt voor deze activiteit.

  • Je krijgt 80% korting als jouw UiTPAS kansentarief heeft.

Ruil punten

  • 30 punten - Duoticket voor de theatervoorstelling de Bastaard bij 30CC

  • 5 punten - € 2 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

  • 30 punten - Duoticket voor de dubbeldate Poëzieweek met Delphine Lecompte en Johan Braeckman bij 30CC

  • 10 punten - € 1 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

Ontdek de UiTPAS

Andere activiteiten van deze organisator

Bekijk alle activiteiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.