Naar agenda

"Rising trees" Lies Daenen

  • Tentoonstelling
  • Gratis

Praktisch

Waar

Expo Leuven
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven

Wanneer

vrijdag tot en met zaterdag

Open op:

  • Donderdag van 13:00 tot 17:30
  • Vrijdag van 13:00 tot 17:30
  • Zaterdag van 10:00 tot 16:00
Prijs

Gratis

Beschrijving

Rising Trees nodigt uit om stil te staan bij de eeuwige cyclus van leven en dood.

Lies Daenen woont en werkt al jaren in het Leuvense. Als kunstenaar is ze altijd al gefascineerd geweest door de kwetsbaarheid van het leven. Het thema spint zich als een rode draad doorheen haar schilderijen en tekeningen. Onder impuls van de klimaatverandering komt de...

Rising Trees nodigt uit om stil te staan bij de eeuwige cyclus van leven en dood.

Lies Daenen woont en werkt al jaren in het Leuvense. Als kunstenaar is ze altijd al gefascineerd geweest door de kwetsbaarheid van het leven. Het thema spint zich als een rode draad doorheen haar schilderijen en tekeningen. Onder impuls van de klimaatverandering komt de kracht van de natuur en de verbondenheid van mens en natuur steeds vaker bovendrijven in haar werk, dat verschuift van canvas naar multimedia-installatie.

“De dode boom schenkt leven aan zaailingen, zwammen en insecten. De boom wordt de humus voor wat komt en groeien kan. En wij kunnen de boom en zijn waden strelen, wrijven, koesteren.” vertelt Daenen. Ze ervaart de aarde als één levend netwerk, een levensweb waarin alles verbonden is en waar de mens deel van uitmaakt. Dat persoonlijk pad evoceert ze nu met de expo Rising Trees.

In de tentoonstelling wandel je door een installatie van doeken, gemaakt met prints van dode bomen, ‘Boomwaden’, naar analogie met lijkwaden.

Organisator
  • Expo Leuven
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.