Naar agenda

Scouting, een beestig verhaal

  • Tentoonstelling
  • 6-18
  • Gratis

Praktisch

Waar

Scouts en Gidsen Museum Leuven, Sint Geertruiabdij
Sint Geertruiabdij 5
3000 Leuven

Wanneer
  • tot en met
Prijs

Gratis

Beschrijving

Verhalen en rituelen rond dieren is absoluut niet weg te denken binnen scouting. Het bekendste verhaal van scouting is het jungleverhaal van Rudyatd Kipling, waar welpen of wolven een heel jaar rond spelen. Intussen hebben ook de kapoenen of bevers hun eigen verhaal: niemand minder dan Marc De Bel schreef een speciaal 'Kapoenenboek' voor de allerkleinsten. Ook strips over scouting...

Verhalen en rituelen rond dieren is absoluut niet weg te denken binnen scouting. Het bekendste verhaal van scouting is het jungleverhaal van Rudyatd Kipling, waar welpen of wolven een heel jaar rond spelen. Intussen hebben ook de kapoenen of bevers hun eigen verhaal: niemand minder dan Marc De Bel schreef een speciaal 'Kapoenenboek' voor de allerkleinsten. Ook strips over scouting en dierenverhalen komen aan bod in de expo.
De bekendste link met dieren is wellicht de totemnaam die elke scout of gids krijgt. De toekenning van deze totemnaam gaat gepaard met prachtige rituelen en tradities rond het kampvuur. Daarna is die totemnaam de vaste aanspreektitel van een scout. Ontdek er alles over in de expo!
 
Organisatie: Scouts en Gidsen Museum. In samenwerking met: Erfgoedcel Leuven. Bijkomende informatie bij locatie: Te bereiken via Halfmaartstraat of Karel van Lotharingenstraat. De site bevindt zich in het park van de abdij.. Deze activiteit loopt tot: 29/10/2023. Geopend tijdens de maanden april tot oktober, elke zondag van 13u - 17u..

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.