Naar agenda

Stations

  • Dansvoorstelling
  • 12-99

Praktisch

Waar

30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Wanneer
tot
Prijs

€ 26

Kansentarief met UiTPAS: € 5

Beschrijving

Louise Lecavalier is een icoon van de hedendaagse dans in Canada. Ze verwierf bekendheid met de overweldigende, energieke dansstijl die zij in de jaren negentig ontwikkelde in samenwerking met La La La Human Steps, het gezelschap van Édouard Lock uit Montreal. Producties uit deze periode genieten nu een cultstatus - niet in het minst omdat ze het podium deelde met...

Louise Lecavalier is een icoon van de hedendaagse dans in Canada. Ze verwierf bekendheid met de overweldigende, energieke dansstijl die zij in de jaren negentig ontwikkelde in samenwerking met La La La Human Steps, het gezelschap van Édouard Lock uit Montreal. Producties uit deze periode genieten nu een cultstatus - niet in het minst omdat ze het podium deelde met David Bowie en Frank Zappa. In 2006, op 48-jarige leeftijd, richtte ze haar eigen gezelschap op.
In Stations onthult Louise Lecavalier alle facetten van haar ziel. Met haar meest persoonlijke creatie tot nu toe laat ze er geen twijfel over bestaan: de voormalige muze van Édouard Lock is een danseres pur sang die er niet voor terugdeinst haar eigen grenzen te verleggen.
Stations
is verdeeld in vier scènes en evenveel lichamelijke toestanden - vloeibaarheid, controle, meditatie en obsessie. Lecavalier zet haar duizelingwekkende verkenning van de dans voort en laat hierbij niets aan het toeval over: haar technische virtuositeit, haar podiumprésence en haar persoonlijkheid creëren een bom van expressiviteit - buitenaards en grenzeloos.
Ze onthult haar intiemste gevoeligheden en toont zich meditatief, dierlijk, speels of etherisch, waarbij zij al haar kracht van lichaam en hart laat ontvlammen, met het licht als enig decor. Jazzsaxofonist Colin Stetson voegt de kracht van zijn adem toe aan die van de danser. Wanneer vitaliteit en maturiteit op deze manier samenkomen, verkeert de dans in een staat van genade.
Een samenwerking van 30CC en STUK.

More info
https://www.30cc.be/nl/programma/item/stations
Organisator

UiTPAS-voordelen bij deze organisator

  • Je krijgt 1 UiTPAS-punt voor deze activiteit.

  • Je krijgt 80% korting als jouw UiTPAS kansentarief heeft.

Ruil punten

  • 30 punten - Duoticket voor de theatervoorstelling de Bastaard bij 30CC

  • 5 punten - € 2 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

  • 30 punten - Duoticket voor de dubbeldate Poëzieweek met Delphine Lecompte en Johan Braeckman bij 30CC

  • 10 punten - € 1 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

Ontdek de UiTPAS

Andere activiteiten van deze organisator

Bekijk alle activiteiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.