Aha! Wetenstappen

Gratis

Wandel, fiets of jog je wijzer
Aha!WetenstappenLeuven is een slimme stad. Knappe koppen van de universiteit, de hogescholen, de spin-offs denken hard na over manieren om de planeet en de kwaliteit van ons leven te verbeteren. Ontdek de kennisstad Leuven met Aha! WetenStappen, een parcours langs de slimste plekken van de stad.

Innovatie en onderzoek
Wist je dat heel wat Olympische sporters op hoogtestage komen in Leuven? Dat Leuvense bio-ingenieurs een schaap hebben ontwikkeld dat graag distels eet? Dat onderzoekers van het UZ Leuven heel ver staan in het onderzoek naar de behandeling van kanker? Dat men op de Faculteit Letteren spijkerschrift leesbaar maakt? Dat zuchten gezond is? Dat in het labo van tropische plantenteelt stekjes van 1245 verschillende bananensoorten staan en Leuven hierdoor het Bananenmekka van de wereld wordt genoemd? Heb je al gehoord van de nieuwe superlichte en supersterke reiskoffer? Of van een slimme tractor die alleen rijdt en zelf leert?
Dat en nog veel meer kom je te weten via Aha! WetenStappen. Bij elke faculteit en hogeschool - en ook bij Bio-incubator, imec, M - Museum Leuven en FDC - staat een paneel dat het verhaal vertelt van het gebouw en zijn bewoners. Zowel in grote lijnen als via kleine leuke weetjes.
Op elk paneel staat een QR-code. Als je die code inscant via je gsm of tablet kom je terecht op een webpagina met up-to-date informatie of relevante en leuke YouTube-filmpjes.

Doe opdracht
Op de voorzijde van elk paneel staat een leuke en leerrijke doe-opdracht voor jongeren van 7 tot tenminste 77 jaar. De antwoorden vind je op de achterzijde.
Bij Toerisme Leuven ligt een gratis brochure met het volledige parcours klaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Leuven Centrum
Naamsestraat 3
Leuven
Wanneer
Organisatie Toerisme Leuven - Visit Leuven
Links http://www.visitleuven.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.