Alexis Gautier | L’Heure de la Soupe

Activiteit met UiTPAS

Het werk van Alexis Gautier ontstaat meestal in dialoog met andere personen. Vanuit een interesse in culturele identiteit en verhalen, focust hij op uitwisseling, toeval en de dunne lijn tussen feit en fictie. Ontmoetingen, ontdekkingen of misverstanden vormen zo een creatieve ruimte waarbinnen zijn werk in collectief verband ontstaat. Het onderzoeksproces wordt gedocumenteerd in sculpturen, video, textiel, fotografie en performances, allen reflecterend zowel op de notie van uitwisseling en waarde, als op auteurschap en het realiseren van tentoonstellingen.

De tentoonstelling in M - L’heure de la Soupe - wordt door de kunstenaar opgevat als een opeenvolging van meerdere hoofdstukken en bewegingen. Gautier nodigt verschillende personen uit, waaronder een publieksbegeleider, een kunstenaar, een ambachtsman en een buur van M, om protagonist en medeauteur te zijn van het script van de tentoonstelling. Hij maakt ruimte voor een meerstemmigheid waar een realiteit collectief kan ontstaan, inclusief verschuivingen en botsingen.

'L’heure de la Soupe' wordt door de kunstenaar in die zin gezien als een lichtgevoelig filmrolletje waarop verschillende scènes, gebaren of interventies in de ruimte een spoor kunnen laten. Doorheen de ruimte en de duur van de tentoonstelling ontstaat zo een dynamisch verhaal dat in dialoog treedt met de praktijk, de gebruiken of mechanismes van het museum. Vanuit zijn interesse in processen en modellen van samenwerking, brengt Gautier verschillende bestaande en nieuwe kunstwerken samen in een installatie op maat van de zaal in M.

Parallel aan de tentoonstelling publiceren M, CIAP Genk en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen een nieuw boek, vormgegeven door Nico Dockx.

In 2022 exposeert Gautier in CIAP Genk werk dat in relatie staat tot de tentoonstelling in M.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar M Leuven
Vanderkelenstraat 28
Leuven
Wanneer
op maandag van 11:00
tot 18:00
op dinsdag van 11:00
tot 18:00
op donderdag van 11:00
tot 22:00
op vrijdag van 11:00
tot 18:00
op zaterdag van 11:00
tot 18:00
op zondag van 11:00
tot 18:00
Deze openingsuren zijn geldig van vrijdag 17 september 2021 tot zondag 20 maart 2022
Prijs 12 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.4 euro
Organisatie M Leuven
Website https://www.mleuven.be/nl/alexis-gautier

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.