Alles voor de vorm (collectiepresentatie)

Activiteit met UiTPAS

M is een verzamelplaats van kunst en verhalen met een perspectief van de middeleeuwen tot vandaag. Met als kloppend hart een rijke collectie van meer dan 52.000 kunstwerken en objecten, bestaande uit oude en hedendaagse kunst. Een reeks van wisselende collectiepresentaties brengt de grote diversiteit van de M-collectie in beeld. Maak kennis met de collectiepresentatie ‘Alles voor de vorm’.

Kan hout lijken op beton? Gebruik je een waaier alleen maar omdat je het warm hebt? Speelden voorname mensen vroeger al eens drinkspelletjes? Wat doe je met een lepel vol gaatjes? En wat is het nut van een fluwelen paraplu? Welkom in onze 19de-eeuwse salons. In de collectiepresentatie ‘Alles voor de vorm’ ontdek je vormen en voorwerpen van vroeger en nu.

De collectiepresentatie vindt een plek in de voormalige praalvertrekken van het echtpaar Vanderkelen-Mertens. Ze ontvingen er gasten, hielden er feestjes, pakten er uit met hun weelde en curiositeiten. Het zijn de ruimtes bij uitstek om de woon- en leefcultuur van de burgerij te ontdekken. Hier werp je een blik op functies, materialen en technieken, en maak je de vergelijking tussen vroeger en nu. Hoe gebruikte je een molenbeker? Waarvoor diende een samovar? Sinds wanneer eten we met een vork? En welke boodschappen kon je vertellen met een waaier?

Meer info: www.mleuven.be/vind-jezelf-terug-de-m-collectie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar M Leuven
Vanderkelenstraat 28
Leuven
Wanneer
op maandag van 11:00
tot 18:00
op dinsdag van 11:00
tot 18:00
op donderdag van 11:00
tot 22:00
op vrijdag van 11:00
tot 18:00
op zaterdag van 11:00
tot 18:00
op zondag van 11:00
tot 18:00
Deze openingsuren zijn geldig van maandag 29 juli 2019 tot zondag 30 mei 2021
Prijs 12 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.4 euro
Organisatie M Leuven
Telefoon +32 (0)16 27 29 29
E-mailadres reservaties@mleuven.be
Website http://www.mleuven.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.