Als gegoten... op stap in Leuven langs betonarchitectuur

Gratis

Deze wandelkaart wijst je in Leuven de weg naar hedendaagse en historische architectuur waarin beton de hoofdrol speelt.
Brutalistische universiteitsgebouwen uit de jaren 70, recente kantoren in ambachtelijk stampbeton of ook woongebouwen in opvallend prefabbeton: een verscheiden selectie van 14 projecten illustreert de uitzonderlijke mogelijkheden van beton als bouwmateriaal.
De gratis kaart zet je op weg om de projecten op eigen houtje te ontdekken. Daarnaast verruimt een lexicon je kennis over de verschillende aspecten en toepassingen van beton.

Beton is vandaag veel meer dan een eenvoudig ‘low tech’ bouwmateriaal. Er bestaat ondertussen een haast eindeloze reeks betonsoorten met uiteenlopende eigenschappen: hoge sterkte, ultralicht en isolerend, zelfreinigend of lichtdoorlatend beton, onderwaterbeton enz.
Beton geeft bovenal op een vernieuwende manier ruimtelijke oplossingen. Aan de hand van actuele en historische cases laat deze kaart zien dat beton een materiaal is dat (landschaps)architecten, stedenbouwkundigen en kunstenaars inspireert en aanzet om te blijven innoveren.

Een exemplaar van de wandelkaart kan je verkrijgen via Vizit Leuven of stadenarchitectuur.be. Op de website vind je ook een digitale kaart die je de weg wijst naar de vele projecten met extra informatie.

Organisatie: Stad en Architectuur vzw i.s.m. FEBELCEM

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Toerisme Leuven - Visit Leuven
Naamsestraat 3
Leuven
Wanneer
Organisatie Stad en Architectuur vzw
E-mailadres info@stadenarchitectuur.be
Website http://www.stadenarchitectuur.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.