Artefact 2020: Alone Together

Artefact is een tentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan.

Onder de titel Alone Together focust Artefact in 2020 op ideeën rond de betekenis van ‘alleen-zijn’ en ‘samen-zijn’ in de huidige samenleving. De expo stelt vragen als: Wat betekent ‘alleen zijn’? Hoe verhoudt het zich tot eenzaamheid? Kunnen we eenzaamheid i.p.v. vanuit een individueel standpunt ook bekijken vanuit meer structurele (sociale, culturele, economische, technologische, architecturale) krachten?

Hoe verbinden we ons met elkaar? Wat is de kwaliteit van onze interpersoonlijke relaties en welke rol spelen sociale media en andere communicatietechnologieën daarbij?

De kunstwerken proberen een licht te werpen op deze soms gevoelige vragen. Ze confronteren, maar bieden ook perspectief en reiken soms een uitweg aan, al was het maar tijdelijk.

Artefact is meer dan een tentoonstelling. Een uitgebreid programma aan concertavonden, clubnights, lezingen, films en workshops laten je toe om op een andere manier in het thema te duiken. Meer informatie over het hele Artefact programma kan, vind je vanaf midden januari 2020 op artefact-festival.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Activiteit met UiTPAS
Waar STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid
Naamsestraat 96
Leuven
Wanneer
Organisatie Kunstencentrum STUK
Website http://www.stuk.be

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.