Boerenpsalm

Activiteit met UiTPAS

De voorstelling Boerenpsalm is een beurtzang, een compositie van stemmen uit de landbouwsector, gespeeld in het midden van de velden aan Abdij van Park.
Aan een lange tafel vinden gesprekken plaats tussen landbouwers en beleidsmakers, beleidsmakers en theatermakers, theatermakers en zaden-veredelaars. Er wordt druk naar elkaar gewezen en gesproken over een sector die het steeds benauwder krijgt, tussen eeuwige groei en de grenzen van de aarde.
Martha Balthazar trok naar buiten op zoek naar de ploegende mens, de bio-controleur, de minister van landbouw, de erfenis van Cyriel Buysse en de geschiedenis van de honger. Samen met Mats Vandroogenbroeck, Barbara T’Jonck en Jana De Kockere doorploegde ze dertig uren aan interviews.
Ze componeren deze stemmen tot een nieuw verhaal, een modern boerendrama.
Na de voorstelling ben je welkom aan de lange tafel om met lokale producten na te tafelen, met elkaar en de makers.
Extra
Geniet van Boerenpsalm terwijl je kind(eren) kennis maken met DE PLUKBOERDERIJ

Met de huifkar naar de plukboerderij!Kinderen ontdekken op een speelse manier wat er groeit en bloeit en maken er kennis met de dieren die er wonen.Om 16.30 uur vertrekt boerin Bibi met de kinderen en twee ezeltjes naar de boerderij (duur 90') waar ze op speelse manier ontdekken wat er groeit en bloeit, en kennismaken met de dieren die er wonen. Onderweg krijgen ze nog een drankje en een versnapering. Voor de terugtocht staat de huifkar klaar.
16.30 uurkinderen vanaf 7 jaar€ 5bestel tickets
organisatie: BoerEnCompagnie
REGIO OO(G)ST?
Een twintigtal cultuur- en gemeenschapscentra uit het oostelijke deel van de provincie bundelen de komende drie jaar de krachten in een gezamenlijk project REGIO OO(g)ST Boeren . Met dit initiatief vragen zij meer aandacht voor het belang van de boerenstiel en de agrosector. Op het programma staan onder meer theater, film, lezingen en een fotowedstrijd.
Via cultuur willen zij een ode brengen aan de landbouwer. Voor de harde werkers die met hun noeste arbeid zorgen dat er mooie en lekkere dingen op ieders tafel terechtkomen. Boeren en boerinnen hebben het de voorbije jaren immers niet makkelijk. Vandaar de oproep voor meer respect voor de mens achter ieders voedsel. Onze boeren verdienen dat, voor alles wat ze doen, dag in dag uit.

Waar Erfgoedsite Abdij van Park
Abdij van Park
Leuven
Wanneer
Prijs 10 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/boerenpsalm

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.