COLORA FESTIVALWEEKEND 2019

Colora festival, dat zijn dertien straffe wereldmuziekconcerten in een heerlijke mix van lokaal en internationaal talent.

De hele affiche is ondertussen gekend, zo sluiten Chicos y Mendez het hoofdpodium op zaterdag en Jaune Toujours op zondag.
Straatrijk en Cirkus in Beweging flankeren het muzikaal geweld met breakdance en circusacts.
Voor de durvers is er een free podium, voor de doeners djembé-initiatie, grime, springkasteel, vuurshows …
Exotische, huisbereide maaltijden vind je bij de verschillende eetstanden, voor cocktails en stevige biertjes kan je terecht aan de goedgevulde bar.
Wie op zaterdagavond niet kan stoppen met dansen, wordt verwacht op de afterparty in café De Reynaert.

Line-up zaterdag:
Free podium, Phillibustas Plus (Be), Straatrijk (Be), Jacko with Bambool (Tun, Fr), Alpacas (Be), Chicos y Mendez (Peru, Be), Keyabias (Jap, Be), Cirkus in Beweging (Be), Urban Woorden (Be), Bassemblage (Be)

Line-up zondag:
Discobar 7 inch (Be), Free podium: Accumulation (Rus), Gipsy Wolves (Slo, Tsje, Roma),
Pastis (Be), Fonky Tuur (Be), Jaune Toujours (Be), Cirkus in Beweging (Be), Urban Woorden (Be)

Gratis caféconcert
Nog voor Colora Festival kan je in café Libertad op woensdag 7 augustus om 21:00
naar een gratis Colora Café-concert van Steven De Bruyn en Annelies Van Dinter.

INFO groepen
zaterdag 18 augustus

14:45 Free podium

Lokaal beginnend talent.

15:15 BASSEMBLAGE
(Be) Live improvisatie op double bass & loopstation.

16:30 Phillibustas Plus
(Be) hip-hop
De PhilliBustas zijn nog steeds alive and kicking. En meer dan ooit. Sinds 1997 is het hiphoplandschap in Vlaanderen wel grondig hertekend. Na 4 full-albums en enkele zijprojecten werd het tijd om een level hoger te gaan spelen. Een achtkoppige live-band zorgt voor een totaal nieuwe vibe. De muziek maken ze voortaan helemaal zelf. Na 20 jaar on stage is het vat nog lang niet af. PhilliBustas Plus blijft zichzelf opnieuw uitvinden.
http://www.wordonline.be/index.php/management/phillibustasplus/

Van 15:15 tot 18:15: circusinitiatie Cirkus in Beweging voor jong en oud


17:45 Straatrijk
(Be) breakdance acts, hip-hop, funk


Straatrijk programmeert een uur vol met breakdance acts op het Colora Festivalweekend! Tijdens een battle nemen de beste breakdancers van Leuven en omstreken het op tegen elkaar om te bepalen wie de beste mooves heeft. Laat u verwonderen en misschien wel inspireren door de indrukwekkende bewegingen van bboys en bgirls.

http://www.straatrijk.be/

19:00 JACKO WITH BAMBOOL
(Fr) reggae, dub

Al sinds 2002 verspreiden Jacko with Bambool een boodschap van vrede en liefde met hun roots rock reggae dub vibes. Jacko zingt ook vaak mee met verschillende dub soundsystems zoals Indy Boca, Roots Meditation, Dub Livity & Agobun. Nu zijn ze klaar met een nieuw album en komen naar ons met een volledig nieuwe set vol van exclusieve muziek. Zijn jullie er klaar voor?
https://www.facebook.com/jackowithbambool1/


20:00 ALPACAS
(Be) funk, ethiojazz, afrobeat

Alpacas is een 9-koppig collectief uit Leuven met een hart voor funk, ethio jazz, afrobeat en aanverwante muziekgenres. Denk aan de rauwe funk van James Brown, aan de onweerstaanbare grooves van Fela en Mulatu, aan de precisie van The Meters, aan souljazz met pit en aan de energie van old school hiphop en je komt uit in de buurt van Alpacas.
Alpacas heeft zich toegelegd op de instrumentale essentie van funk. Bij gelegenheid staat Alpacas op het podium met percussionisten, zangeressen, dj's of mc's.

https://www.facebook.com/alpacasmusic/


21:30 CHICOS Y MENDEZ
(Be, Pe) jazz, soul, urban

Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots; dit is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft om zijn pen en gitaar op te nemen. Zijn teksten en sounds willen het optimisme en de oprechtheid die ieder in zich heeft belichten. Dankzij Davids warme ontmoeting met Thibault Quinet, ook bekend als "Tito", is de groep Chicos y Mendez ontstaan. Het duo creëert een « Latin alternative sound » die zich openstelt voor de wereld en voor hedendaagse invloeden (urban music, rock, pop,...). Deze muziek, waarbij vaak overgeschakeld wordt van Spaans naar Frans, creëert spontaan een energieke en feestelijke sfeer.
https://www.chicosymendez.com/

23:00 KEYABIAS
(Be, Jap) live goa trance


Energetisch organische trance band opgericht in 2015 door Keyaki Narusawa (Japan) en Tobias Le Compte (België). Nadat ze elkaar leerden kennen in Brussel, begonnen ze samen dansbare muziek te maken. De hoog tempo drums, didgeridoo bass & xylofoon muziek brengen het publiek in een toestand van trance. De band heeft heden ten dage veel succes in de ondergrondse muziekwereld in België en Nederland.
https://www.facebook.com/keyabias/

00:00 afterparty met dj Balaklava @ café De Reynaert, F. Lintstraat 162, Leuven


zondag 19 augustus

14:00 DJ-set Discobar 7 inch
(Be) wereldmuziek

15:00 Free podium: ACCUMULATION
(Be) blues, rock, funk

Met een vleugje Rock hier, wat Blues daar dompelt Accumulation u in een gezellige dag vol diepe zelfgeschreven nummers. Geen cliché liefdesliedjes voor deze gasten, maar nummers die je warm houden en misschien zelfs wat filosofische ideeën kunnen opwekken. De hechte vriendschap hebben ze te danken aan de Russische school Leuven, waar ze voor het eerst allemaal samenkwamen. Ondanks dat ze allemaal Russische roots hebben, zullen ze een deel van hun teksten in het Engels brengen, zodat iedereen van de inhoud kan genieten.

https://www.facebook.com/Accumulationband/

15:45 Cirkus in Beweging
(Be) circus à la carte

U vraagt wij draaien, of moeten we eerder zeggen circussen? Al rondlopend in het publiek zal onze circusartiest de mensen uitnodigen om een circusbestelling op te nemen. Jongleren, acrobatie, balanceren,… er staat een mix van circustechnieken op het menu. Waar heeft u zin in? Circus à la Carte is een concept uitgewerkt door enkele ervaren circusartiesten van Cirkus in Beweging. Het is een animatieve circusact waarbij de artiesten zich tussen het publiek begeven.

www.cirkusinbeweging.be

16:15 GIPSY WOLVES
(Slov, Tsjech, Roma) rumba, jazz, balkan

Muzikaal project The Gipsy Wolves is een project dat begon in 2004, uitgedacht door Opre Roma vzw. The Gipsy Wolves is één van de oudste Roma bands in België. Ze bestaan uit ervaren muzikanten uit Slovakije en Tsjechië. Ze hebben een breed muzikaal repertoire van spaanse rumba tot traditioneel Oost-Europese muziek, maar ook jazz en balkan.
https://vi.be/thegipsywolves

17:45 PASTIS
(Be) ska, balkan, reggae

De betekenis van het woord Pastis is «mengsel». Dit woord omvat alles waar de groep voor staat. Beïnvloed door Ska, Balkan, reggae,… hebben we een eigen sounds ontwikkeld met een duidelijke boodschap die wordt overgebracht in een veelvoud aan talen. Dat is waar het allemaal om draait: muziek om op te feesten, naar te leven en van te houden.
https://www.facebook.com/pastis.music/


18:45 DJ-set FONKY TUUR
(Be) meer dan dansbare plaatjes

In 1997 begon Fonky Tuur aan een reis rond de wereld. Op zijn muzikale reis belandde hij in alle uithoeken van de aardbol. Daar verzamelde hij deuntjes die hem gelukkig maakten in een klein rugzakje. Hij zocht vooral naar vinylplaten maar was helemaal niet vies van digitale liedjes. Nu, 22 jaar later, geniet hij er nog altijd van om mensen te doen dansen op zielvolle muziek die je hart en je benen sneller doen gaan. In de zomer is Fonky Tuur zeker al eens gepasseerd in je dorp met zijn wonderlijke Caravan Disco. Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek. Afspraak op de dansvloer!!
https://www.facebook.com/fonkytuur/

20:45 JAUNE TOUJOURS
(Be) world, rock, jazz, punk, ska, afro, dub, reggae, soul, roots
Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres, ritmes, culturen en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant belten ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen van de daken. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent.

www.choux.net

Bron: UiTinVlaanderen.be

Activiteit met UiTPAS
Waar Paul Van Ostaijenpark
Paul van Ostaijenlaan z/n
Heverlee (Leuven)
Wanneer
Organisatie Masereelfonds Leuven
E-mailadres daan@masereelfonds.be
Website http://www.masereelfonds.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.