COOL festival 2022 - Het Depot

Activiteit met UiTPAS

COOL Festival is all about funk, soul, afrobeat, jazz and hip-hop.

Alfa Mist
Britse producer/pianist Alfa Mist belandde via grime en hiphop in de jazz, een genre dat in zijn Oost-Londense buurtje niet bepaald vaak uit de kofferbakwoofers knalde. Dat weerhield Mist er niet van om zichzelf piano te leren spelen en zo de geheimen van de jazz te ontrafelen.

Die obsessie met de basis hoor je terug in zijn altijd groeiende sound, misschien wel het beste op zijn nieuwste plaat ‘Bring Backs’ (2021): zelfverzekerde, ultrasmoothe jazz, waarin de groove en het experiment even grote hoofdrollen spelen.

Orchestra Baobab
Orchestra Baobab wordt beschouwd als éen van West-Afrika's meest iconische dansbands. Bijna een halve eeuw na oprichting maakt Orchestra Baobab een comeback met een tijdloze set die bol staat van klassieke, zwierende melodieën die Afro-Cubaanse ritmes en Afrikaanse tradities samenbrengen. Het nieuwe werk klinkt vertrouwd, de gerijpte sound die Orchestra Baobab legendarisch heeft gemaakt is hoorbaar, maar de toevoeging van energieke, levendige twists maakt het ensemble boeiender dan ooit.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Muziekcentrum Het Depot
Martelarenplein 12
Leuven
Wanneer Van donderdag 24 februari 2022 tot zondag 27 februari 2022
Prijs 20 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 4 euro
Organisatie Muziekcentrum Het Depot
Website https://www.hetdepot.be/festival/cool-festival-2022

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.