De jongens van Nickel

De Amerikaanse auteur Colson Whitehead schrijft in deze roman over de Jim Crow-rassenweten in het zuiden van de VS die er tot 'apartheid' leidde.

De Amerikaanse auteur Colson Whitehead komt met een hartverscheurende opvolger van de bekroonde internationale bestseller 'De ondergrondse spoorweg'. Dit boek werd destijds door Oprah Winfrey geselecteerd voor haar Book Club 2.0, en werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal …

In zijn nieuwe roman 'De jongens van Nickel' ontleedt Whitehead een nog recenter duister hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis: het tijdperk van de Jim Crow-rassenwetten in het zuiden van Amerika, die volledige rassenscheiding tot doel hadden en de burgerrechten van zwarte Amerikanen sterk beperkten. In deze roerige tijden een zeer actueel thema dat nog steeds onze aandacht vergt.

gastvrouw Carolina Maciel de França, gesprek in het Engels

Muzikale gaste is Martha Da’Ro. Ook bekend als Martha Canga Antonio, actrice in de film
“Black” van Adil El Arbi and Billal Fallah. Naast acteren zingt ze ook in het hip-hopcollectief Soul'Art. Dit jaar releaste ze haar eerste solo EP “Cheap Wine & Paris”. Vergelijk haar muziek gerust met die van Amy Winehouse, Alicia Keys en Lily Allen maar dan met een uniek eigen stemgeluid.

Activiteit met UiTPAS
Waar 30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63
Leuven
Wanneer
Prijs 7 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 1.4 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/de-jongens-van-nickel

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.