Flamenco danslessen beginners

Cursus flamencodans voor iedereen die Flamenco wil ontdekken of zich wil verdiepen met Sofia Yero.
De flamenco dansschool van Sofia Yero is gevestigd in Brussel, maar al vele jaren zakt zij wekelijks af naar Leuven om hier les te geven. Zij werd geboren in Brussel en stamt af van Spaanse emigranten. Ze begon te dansen toen ze vijf was met haar moeder (Torre de Montijo), die deze cultuur op die manier aan haar dochter doorgaf. Sofia ging in de leer bij bekende meesters in steden als Madrid en Sevilla, waar ze ook samenwerkte met lokale muzikanten en groepen als Yerbaguena en Querencia.
Maar door de jaren heen creëerde Yero ook een eigen, meer hedendaagse stijl met invloeden van jazz en klassieke dans. Flamenco dans is een combinatie van techniek én improvisatie. De strak ingestudeerde bewegingen komen uiteindelijk pas tot leven door het juiste inlevingsvermogen en intuïtie bij de danser.
Wil je starten met flamencodans, dan ben je welkom in de “Initiatie”. In deze lessenreeks komen armbewegingen, voetwerk, palmas en basis choreografie aan bod. Heb je al een introductie achter de rug, kan je je verder bekwamen bij de “Half-gevorderden” (20u-21u).
Bij de gevorderden volgt een intensieve training met verdieping in de verschillende dansstijlen waarin naast een aangeleerde choreografie ook ruimte is voor improvisatie (21u-22u).

Kortom, het is een dans waarin ieder zijn eigenheid en stijl kan leggen en waar geen leeftijd op staat. Olé!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Heilig Hartinstituut, zaal "Flos Campi"
Naamsesteenweg 355
Heverlee (Leuven)
Wanneer
Prijs 120 euro
Organisatie Horizonte Flamenco v.z.w.
E-mailadres sofiayero@hotmail.com

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.