Habibi - Het lief en leed van lgbt-moslims

Gratis

‘Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Het lijkt een tegenstrijdigheid, roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin.

In zijn spraakmakende boek 'Habibi' brengt Wim Peumans, op basis van bekroond, jarenlang onderzoek, openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen die Wim sprak vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen. Na afloop van de lezing, kan je vragen stellen en is het boek verkrijgbaar.

Wim Peumans is schrijver. In 2022 is hij de Vlaamse writer-in-residence bij de Jan van Eyck Academie (Maastricht). Wim behaalde een doctoraat in antropologie en was verbonden aan de universiteiten van Leuven, Canterbury en Johannesburg. Hij is de auteur van twee bekroonde wetenschappelijke boeken, een politieke biografie en 'Habibi'. Wim is voorzitter van The Building, een open kunstatelier voor jongeren uit Genk en omstreken.

Lezing met de steun van Literatuur Vlaanderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Aula Zeger Van Hee (College De Valk 91.56
Tiensestraat 41
Leuven
Wanneer
Organisatie KU Leuven, Faculteit Letteren

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.