LAunch2022, ingenieur-architectenwerk in de kijker (tentoonstelling/lezing/netwerkreceptie/award/jaarboeklancering)

Gratis

Welke thema’s en projecten bekijken en onderzoeken de Burgerlijk ingenieur-architecten van de KU Leuven/Departement Architectuur? Een tentoonstelling geeft een overzicht van hun werk van het afgelopen jaar. En het ‘LAunch2022’ jaarboek wordt gelanceerd met een overvloed aan beelden die een terugblik geven op de studies.

Tentoonstelling en netwerkreceptie
De expositie geeft een goed beeld van de ontwerpstudio’s en masterproeven die zowel eenvoudige als complexe structuren onder de loep nemen, aantrekkelijke woonomgevingen in een relatief hoge dichtheid met aandacht voor duurzaamheid, de rol van gebouwen en ruimten met een publieke functie in de transformatie van onze steden, … De winnende projecten van de Alumni Ingenieursprijs en de duurzame architectuur Maarten Bouwen Prijs zijn te bezichtigen. Een netwerkreceptie geeft de mogelijkheid studenten en onderzoekers te ontmoeten.
26/09 om 18u Salons en Proclamatiezaal Arenbergkasteel, Kasteelpark Arenberg 1, Heverlee-Leuven

Jaarboek ‘LAunch2022’
Dit jaarboek wordt voorgesteld tijdens de tentoonstelling met receptie en is deels in het Nederlands en deels in het Engels met het unieke werk van het architectuurjaar 2022 in Leuven. Bachelor & master studentenwerk, projecten uit de drie master-na-masteropleidingen: Conservation of Monuments and Sites (MCMS), Human Settlements (MaHS) and Urbanism, Landscape & Planning (MaULP) en onderzoeksprojecten. Het boek zal vanaf 26 september gratis beschikbaar zijn in gedrukte versie en online.
26/09 om 18u Salons en Proclamatiezaal Arenbergkasteel, Kasteelpark Arenberg 1, Heverlee-Leuven

Lezing ‘Conservation & adaptive re-use of Victor Horta’s architecture’
Prof. Barbara Van der Wee vult het LAunch event aan met een Engelstalige lezing over 'Conservation & adaptive re-use of Victor Horta’s architecture: a reflection on 30 years of practice’.
26/09 om 17u Auditorium 200L 00.07, Celestijnenlaan 200, 3001 Heverlee en live streaming in bijkomend auditorium 200L 00.06

https://eng.kuleuven.be/ingenieur-architect/launch-ir.arch/launch2022/launch-2022-nl

Waar Arenbergkasteel
Kasteelpark Arenberg 1
Heverlee (Leuven)
Wanneer
Organisatie Departement Architectuur/Ingenieurswetenschappen: architectuur KU Leuven

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.