MOHAMED TOUKABRI - THE POWER (OF) THE FRAGILE

Activiteit met UiTPAS

In The Power (of) The Fragile brengt de Tunesische danser Mohamed Toukabri (o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Needcompany, Rosas) twee lichamen naar voren: één krachtig & jong, één fragiel & oud. Hij en zijn moeder. The Power (of) The Fragile biedt een poëtische blik op de natuurlijke cyclus van leven en dood. Wat is een veilige ruimte? Het antwoord vindt Toukabri in de baarmoeder, een plaats voorbij concepten en theorieën. Symbolische figuren zoals godinnen nemen het publiek mee op een visuele futuristische reis. Hij confronteert zichzelf met de memento mori en vertaalt dat choreografisch met de notie van gewicht: gewicht dragen, vormen, in evenwicht brengen, de mentale kracht ervan.

Toukabri creëert een visuele performance, een tijdloze ruimte waarin herinneringen een nieuwe betekenis krijgen en een archeologie voor de toekomst vormen. In een klanklandschap dat verwijst naar de natuur, religieuze plaatsen en de ruimte, transformeren de twee lichamen voortdurend. Waar ontmoeten moeder en zoon elkaar?

Toukabri's eerste solowerk The Upside Down Man (The Son of the Road) werd in 2019 in STUK gepresenteerd. Na dit genereuze en ontroerende debuut, dat wereldwijd warm werd onthaald, is The Power (of) The Fragile een nieuwe creatie om naar uit te kijken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid
Naamsestraat 96
Leuven
Wanneer
Prijs 14 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.8 euro
Organisatie Kunstencentrum STUK
Website http://www.stuk.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.