Provinciedomein Kessel-Lo

Het provinciedomein Kessel-Lo is een familiepark dat steunt op drie pijlers: recreatie, sport en educatie.

Kinderen kunnen er hun hart ophalen in de speeltuinen, elektroboten, minicars en het vernieuwde verwarmde openluchtploeterbad. In het verkeerspark kunnen ze fietsen en gocarten en op de 5 ha grote vijver roeien en waterfietsen. En er is natuurlijk ook het klauterbos: langs een parcours van touwen en grote boomhutten kunnen de kinderen 'tussen de takken van de bomen' klauteren. Sportievelingen kunnen er tennissen, voetballen, volley- en basketballen. Het domein beschikt bovendien over een rolschaatspiste en twee skateramps.

Maar Kessel-Lo is meer dan alleen pret beleven. Je kan er ook iets bijleren.

In het bijenhuis bijvoorbeeld kan de bezoeker de activiteiten van de bijen achter glas gadeslaan en een kleine tentoonstelling zegt alles over honing en bijenwas. Een paar keer per jaar slingert de imker de honing in aanwezigheid van het publiek. Op regelmatige tijdstippen kunnen de bezoekers ook kaarsen met echte bijenwas gieten of rollen. Je kan er rondleidingen door de imker aanvragen.

In het ecocentrum kom je alles te weten over 'water'. Hier komen verschillende thema's aan bod zoals watervervuiling, waterzuivering, waterwinning, waterflora en -fauna en rationeel watergebruik.

Wie in Kessel-Lo gewoon wil wandelen en genieten van de natuur en de bloemenperken, vindt er ook zijn gading. Een wandelpad leidt naar de voormalige abdij van Vlierbeek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Provinciedomein Kessel-Lo
Gemeenteplein 5
Kessel-Lo
Wanneer
Organisatie Provincie Vlaams-Brabant - Dienst Vrije Tijd & Cultuur
Links http://www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/kessello/attracties-en-recreatiemogelijkheden/index.jsp

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.