Softies

Gratis
Activiteit voor kinderen

Zacht is het nieuwe stoer!

Softies is een dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel, waarin ze gevaar opzoeken en tegelijk gevaarlijk dicht bij elkaar komen. Softies doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en startende professionelen de nodige omkadering om hun talent en artisticiteit als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS werkt in Leuven vanuit het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK). Het is één van de drie Leuvense stadsgezelschappen en ook huisgezelschap voor de Werking Jong Publiek bij STUK.
Hanna Mampuys is acrobate, circusmaakster en choreografe. Met haar collectief There There Company werkt ze al enkele jaren aan een eigen vorm binnen het hedendaagse circus. Op vraag van fABULEUS richt ze zich voor het eerst expliciet op een jong publiek.

Creatie Hanna Mampuys Spel Agustina Ballester, Leon Börgens en Piet Van Dycke Dramaturgie Marie Peeters Scènebeeld en kostuums Leila Boukhalfa Licht Reynaldo Ramperssad Artistiek advies Randi De Vlieghe, Toon Van Gramberen Productie fABULEUS Coproductie STUK en Perpodium Met de steun van Circuscentrum, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar fABULEUS online
Vaartkom 4
Leuven
Wanneer
Organisatie fABULEUS
Website https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podium-19-softies/

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.