This is not a collection

Een bewegend Jezuskindje, geestelijke medicijnen, liturgisch speelgoed. Door de jaren heen hebben mensen op verschillende manieren uiting gegeven aan hun geloof. Het ongrijpbare grijpbaar proberen te maken. Met heel uiteenlopend erfgoed tot gevolg.

In een frisse en eigentijdse opstelling geeft PARCUM een kijk op dit veelzijdig religieus erfgoed. This is not a collection (3.07.2019 – 3.11.2019) brengt topstukken, bijzondere objecten en alledaags erfgoed uit de eigen collectie, in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée.

Met This is not a collection stelt PARCUM de eigen collectie en -vorming in vraag. Dit erfgoed vertelt ons verhaal. Is het dan geen have en goed van iedereen? En wat brengt de toekomst voor het religieus erfgoed in Vlaanderen? Een collectie is nooit af, maar groeit en evolueert. En dit in voortdurende dialoog met zij die het gebruiken. Meer dan alleen voor de eigen collectie, draagt PARCUM zorg voor het religieus erfgoed. This is not a collection is een blauwdruk van de erfgoedstukken die PARCUM koestert, zowel binnen als buiten de museummuren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Activiteit met UiTPAS
Waar PARCUM
Abdij van park 7
Leuven
Wanneer
Prijs 10 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2 euro
Organisatie PARCUM
Telefoon 016 40 01 51
E-mailadres info@parcum.be
Website http://www.parcum.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.