Ula Sickle – The Sadness

Activiteit met UiTPAS

Een voorstelling op het raakvlak tussen dansperformance en concert, geïnspireerd door het genre ‘Sad Rap’.

Drie jonge mensen zitten in hun achtertuin. Ze maken beats, schrijven songs voor niemand in het bijzonder, imiteren dansjes van het internet. En ze wachten. Wat is er nog meer te doen? Het einde van de wereld is al gekomen.
In The Sadness brengt choreografe Ula Sickle drie performers samen rond het genre 'Sad Rap', een muziekstijl die de afgelopen jaren ontstond op Soundcloud en andere muziekplatformen. Meestal zelfgeproduceerd combineert Sad Rap emotionele teksten over depressie, vaak verwijzend naar dood en zelfmoord, op melancholische instrumentals en hiphopbeats. Onder de muzikale leiding van de Japans-Amerikaanse muzikante Lynn Suemitsu, componeren de performers live muziek met een app speciaal ontwikkeld voor het project. Hun zelfgeschreven teksten vloeien samen met pulserende ritmes en zware bassen, hun stemmen worden één met de machine.
In navolging van de voorstelling Extended Play, een samenwerking van Ula Sickle met Daniela Bershan uit 2016, verkent The Sadness live muziek maken als een collectieve daad die nieuwe verbindingen mogelijk maakt tussen het nu en mogelijke toekomstbeelden, tussen lichamen en woorden, tussen mensen en het niet-menselijke.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid
Naamsestraat 96
Leuven
Wanneer
Prijs 14 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.8 euro
Organisatie Kunstencentrum STUK
Website http://www.stuk.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.