Wereldlichtjesdag Leuven

Gratis
Activiteit met UiTPAS

Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Door de verschillende tijdszones ontstaat zo een symbolisch lint van licht, waarmee we wereldwijd steun willen bieden aan ouders die een kind verloren.

Gezien de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus kunnen we dit jaar op Wereldlichtjesdag geen mensen samenbrengen. Toch willen we graag onze steun en troost betuigen aan wie een kind(je) verloor. Op Wereldlichtjesdag zal de stad een kaarsje plaatsen op ieder kindergraf, op alle begraafplaatsen.

's Avonds kan je online volgen hoe de lichtjes in de sterretjestuin worden aangestoken. Het filmpje zal te zien zijn op www.leuven.be/wereldlichtjesdag op zondag 13 december vanaf 18u. Ook al is er dit jaar geen fysieke nabijheid mogelijk om te delen met velen, we geloven dat het filmpje hartverwarmend en verbindend kan zijn.

Daarnaast kan je een kaarsenpakket aanvragen om je straat of wijk te verlichten op Wereldlichtjesdag en om een gezin in jouw straat of buurt dat een kind(je) moet missen te steunen. Je kan zo'n gratis kaarsenpakket bestellen en aan huis laten leveren op www.leuven./wereldlichtjesdag. Op die manier branden er die avond niet enkel lichtjes op de begraafplaatsen, maar ook in de straten van Leuven. Zo hopen we het lint van licht doorheen de stad te laten uitrollen, ter herinnering aan alle kinderen die we missen.

Deze avond kadert in het Leuvens najaarsprogramma over rouw en verlies. Meer info en activiteiten: www.huisvanhetkindleuven.be/nl/rouw-en-verlies

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar ONLINE
ONLINE
Leuven
Wanneer
Organisatie Huis van het Kind Leuven
Telefoon 0486447320
E-mailadres begraafplaatsen@leuven.be
Website http://www.huisvanhetkindleuven.be\nl\rouw-en-verlies

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.