30ste & feestelijke editie Wereldfeest

30ste en feestelijke editie van deze jaarlijkse muzikale wereldreis in Leuven.

Voor de dertigste keer wordt zaterdag 26 mei het Wereldfeest ingericht. In het Leuvense Bruulpark kan je van 's middags tot middernacht terecht voor een groots feest, waar ook plaats is voor ernst.

Daarbij wordt de ondertussen vertrouwde formule gehanteerd, waarbij het publiek kan rekenen op livemuziek, animatie, een infomarkt en de eetstraat.

ALLE WINDHOEKEN

Muzikaal maakt het Wereldfeest zijn naam alvast waar, met een programma van bands afkomstig uit alle windhoeken: Pastis komt uit Leuven, Derya Yildrim & Grup Simsek is een Turks-Frans gezelschap, Daniel Dzidzonu komt uit Togo en afsluiter Baba Zula is een ronkende naam uit Istanbul.

SPECTACULAIRE SHOW MET DERTIG DRUMMERS

Spelen deze muzikanten op het grote podium, dan kan je ook elders in het park muziek horen. In de loop van de dag zal Drom tweemaal zijn opwachting maken. Het gezelschap van ruim dertig drummers, die op de Brusselse Zinneke Parade reeds indruk maakten, brengen hun spectaculaire show nu in Leuven. Fijne plaatjes weerklinken dan weer uit de caravan, waar Discobar 7 Inch effectief met vinylsingletjes voor sfeer en amusement zal zorgen.

GROENE MARKT

Het Wereldfeest, daar wordt uiteraard aandacht besteed aan noord en zuid en aan de impact die de mens heeft op zijn omgeving. Zo wordt een Green Leaf Award dorp ingericht. Leuven kreeg die award voor zijn intenties om klimaatneutraal te worden tegen 2030. “In het dorp ontdek je hoe je zelf, vaak zelf makkelijk, een inspanning kan leveren”, zegt Árpi Süle, voorzitter van het Wereldfeest. “Standhouders laten je kennis maken met autodelen, overstappen op een groene stroomleverancier of informatie vergaren over biologische en lokale voeding.”

TEKEN HET CHARTER TEGEN RACISME

In de kleine tent kan je tenslotte terecht voor debatten. “Het thema van het Wereldfeest is dit jaar superdiversiteit, waar we een panelgesprek over zullen hebben, waarin onder meer het charter tegen racisme, dat Leuven recent ondertekende, aan bod zal komen”, besluit Süle. 

Geschreven op: 16 mei 2018 in: gratis, kijken en luisteren
Geschreven door: JVB

Praktisch

zaterdag 26 mei 2018
Park Den Bruul | Leuven
Waar
Park Den Bruul
Leuven
Wanneer
zaterdag 26 mei 2018 van 13:45 tot 18:00