4 tips om je kids thuis te laten zweten

Het blijft enorm belangrijk voor kinderen om voldoende te bewegen. Heb je zelf geen inspiratie meer? Dan zet UiT in Leuven je op de goede weg met enkele sportieve tips.

TIP 1: Beweeg samen met je kids

Sport heeft de kracht om mensen te verbinden en een sterke(re) band op te bouwen. Tofsport heeft tal van video's met beweegtips die je samen met je gezin kan doen. Van sportieve spelletjes tot leuke spieroefeningen, een ideale mix voor het hele gezin!

MEER INFO

TIP 2: Leer inlineskaten

Leuvenaar Bart Swings is één van de beste inlineskaters ter wereld. Wie weet heeft één van jouw kinderen ook wel talent om op wieltjes door het leven te rollen. Skate Vlaanderen biedt online gratis lessen aan voor beginners. Zo kunnen ze rond of zelfs in je kot oefenen om het skeeleren helemaal onder de knie te krijgen.

MEER INFO

TIP 3: Daag je kinderen uit

Het is altijd leuk voor kinderen om iets te leren wat ze nog niet kunnen. Als het dan nog eens een sportieve uitdaging is, profiteert hun lichaam er ook van. Buurtsport Leuven heeft verschillende challenges bedacht om kinderen op een uitdagende manier aan het bewegen te houden. Al gehoord van de flamingo challenge, de Hazard challange of de Cha Cha Slide challenge? Je vindt ze allemaal terug op de website van KabaaL.

Heb je zelf leuke ideeën? Maak dan je eigen challenges en post ze op social media met de hashtags #KabaaL #Buurtsportchallenge

MEER INFO


TIP 4: Zwemmen in de lucht

Heb je thuis geen zwembad? Circusartiest Affie van Cirkus in Beweging toont hoe je kan zwemmen zónder water.

MEER INFO

Geschreven op: 23 april 2020 in: sport, gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: TS