4 tips voor een geslaagd weekend

De tips voor dit weekend zijn als het ware een cultureel ‘mondmasker’ tegen de coronablues. Onze redacteur selecteerde zorgvuldig 4 toppers.

TIP 1: Wandelen op Belpop-golven

Een heerlijke wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Leuven. Muziek-guru Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing kruipen in de rol van persoonlijke stadsgids en zetten 15 Belpop-parels letterlijk op de kaart.

Haal je Belpop-stadskaart op bij Visit Leuven - Naamestraat 3 (elke dag geopend van 10:00 tot 17:00) of download de kaart op www.belpopbonanza.be. Vertrek op de Oude Markt en volg de QR-codes. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en misschien voor onderweg: iene mè esp of iene mè keis.

MEER INFO 

TIP 2: Openluchtfilms van het Afrika Film Festival 

Je kan sinds kort terug genieten van films op een groot scherm. Hoera! Het Afrika Filmfestival strijkt deze zomer neer op het binnenplein van bibliotheek Tweebronnen op 10, 11 en 17 en 18 juli. Reserveren is wel verplicht en de plaatsen beperkt. 

TIP 3: INUIT EXIT Concerten

De Leuvense concertorganisator Inuit organiseert op verschillende plaatsen in Leuven concerten in de openlucht. Ze starten op zaterdag 11 juli in M Leuven met optredens van SUMI en Patches en strijken dan elke zaterdag om 20:00 neer op achtereenvolgens de terreinen van OHL, De Stelplaats en KADOC KU Leuven. Op 8 augustus ronden ze af in Bar Bleu met de instrumentale hardcoreband Heisa. Tijdig reserveren is aangewezen!

TIP 4: De Groten Hof

Een pop-up bar voor het hele gezin in het stadspark. Dit is het ideale kader om in alle rust te genieten van het groen met een hapje en een drankje. Met geregeld activiteiten voor kinderen of je kan je eigen picknick meebrengen en een spelletje Kubb spelen achteraf.

Van 04/07 tot 30/08 

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag tot vrijdag: 16 tot 21 uur
  • Zaterdag en zondag: 13 tot 21 uur

MEER INFO 

Geschreven op: 10 juli 2020 in: gratis, vrije tijd, doen
Geschreven door: UiT & Wilfried Jans