5 'coole' dingen om te doen tegen de hitte!

Hou het hoofd koel en lees onze tips om de zomer in Leuven goed door te komen.

Met recordtemperaturen tot 40°C zoeken de Leuvenaars zoveel mogelijk de verfrissing op. Wij zetten voor jou de beste plekjes om te genieten van de zon en/of een lekker hapje en drankje op een rij.  

Lasagnerie met voetbad

1. Pootje baden 

Heel wat horecazaken hebben bij een hittegolf aangepaste openingsuren en doen hun zaak zelfs dicht tijdens de namiddag. Maar er zijn er ook die inventief zijn in hun zoektocht naar de nodige verfrissing voor hun cliënteel. Zo plaatste Lasagnerie Löven in de Parijsstraat buiten een groot voetbad onder een grote parasol voor de eters. Voor wie het daar dan nog altijd te warm heeft, is er binnen airco. 

2. Tuinterras

Sommige zaken hebben het voordeel dat ze een koele tuin hebben waarin je kan lunchen of iets drinken. We denken dan spontaan aan het mooie en rustige Oratoriënhof, en natuurlijk aan het zalige tuinterras van de Blauwe Schuit (inclusief de levende pauw). Deze laatste zaak verhuist binnenkort, dus geniet ervan nu het nog kan deze zomer.

3. Cinema ZED

Nu het buiten veel te warm is om te ravotten of om te sporten, trekken heel wat mensen naar binnen. In de filmzalen is het lekker koel door de airco en je kan er iets drinken of eten (popcorn!) tijdens de vertoning. Cinema ZED heeft deze zomer zelfs een heuse hittekorting! Je betaalt vanaf dat het meer dan 28°C is, slechts 5 euro in plaats van 8,5 euro voor een filmticket.

4. De Zomer van Sint-Pieter

In sommige gebouwen met dikke muren en lange, smalle ramen zit je ook heel koel. Leuven stelt daarom vier van haar kerken waaronder de gekende Sint-Pieterskerk open tijdens hete dagen. En in de Predikherenkerk kan je zelfs genieten van een muzikaal en klassiek ‘hapje’. In het kader van Zomer van Sint-Pieter is deze gerestaureerde kerk het decor voor concerten op onder meer 1 en 6 augustus.

Meer info via deze link

Predikherenkerk

Predikherenkerk

5. Waterpret of schaatsen

Een klassieker onder de zonnewerende activiteiten is natuurlijk zwemmen en spelen in het water. In Leuven is er een heus waterpretpark in het Provinciaal Domein Kessel-Lo en in het Sluispark. Minder evident, maar toch zo efficiënt, is schaatsen in de overdekte Ijsbaan (in de buurt van Researchpark Haasrode). Hier is de temperatuur constant 14°C, ook in de zomer. Vergeet dus je handschoenen niet!

Geschreven op: 26 juli 2019 in: gratis, vrije tijd, doen
Geschreven door: Wilfried Jans