5 film-tips om thuis te bekijken

Geen museumbezoekjes, geen concerten, geen theater, geen dans? UiT in Leuven speurde naar fijne alternatieven waar je thuis van kan genieten. Gezellig voor de buis met je familie of onder een dekentje is altijd een goed idee.

Er is keuze genoeg met filmklassiekers, docu’s, kaskrakers én binge-worthy series.

TIP 1: Al het goede van Cinema ZED bij je thuis

In Leuven lanceerde Cinema ZED een online streamingdienst, ZED vanuit je zetel. Je kan er onder meer ‘De Slag om Leuven’ bekijken en ook de films die nu in ZED zouden spelen. Denk bijvoorbeeld aan ‘System crasher’, ‘A White, white day’ en jeugdfilms zoals ‘Marona’, waar de Belgische illustrator Brecht Evens aan meewerkte. Je kan films met en zonder abonnement kijken! 

TIP 2: Haal een filmfestival in huis

Vanuit hetzelfde huis als ZED is er ook Dalton.be. Dalton biedt een staalkaart van nationale en internationale documentaires, de beste Vlaamse kortfilms en de leukste kortfilms voor kinderen. Je bekijkt er bijvoorbeeld de documentaires van Docville. Je moet wel lid worden.

TIP 3: Helemaal verslingerd aan documentaires?

Nog meer documentaires vind je via de website van het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

TIP 4: Verruim je blik met het Afrika Filmfestival

Het Afrika Filmfestival is uitgesteld tot het najaar, maar ook daar willen de organisatoren je niet op je honger laten zitten. Wie inschrijft op de nieuwsbrief, wordt elke week getrakteerd op een parel uit de Afrikaanse cinema. Je kan inschrijven via www.afrikafilmfestival.be.

TIP 5: Topnotch cinema 

Echte cinefielen raden we graag www.MUBI.com aan. Dat is een filmstreamplatform waarop elke dag een filmklassieker wordt aangeboden. Voor wie interesse heeft: je kan 7 dagen gratis uitproberen. 

Geschreven op: 31 maart 2020 in: vrije tijd, kijken en luisteren
Geschreven door: KS

Op de agenda

altijd & van thuis!

Agenda