5 niet te missen tentoonstellingen in Leuven

Zin in een museumbezoekje? UiT in Leuven bundelde de beste expo's van het moment.

Tentoonstelling

Tentoonstelling

TIP 1: HOUSE OF CARD

M Leuven presenteert 'HOUSE OF CARD', een grote solotentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thomas Demand. De expo biedt een overzicht van zijn uiteenlopende benaderingen van bouwen uit de afgelopen vijftien jaar. Wil je toch liever digitaal of al een voorproefje? Op de website van Museum M kan je virtueel rondwandelen door de zalen en kan je video's bekijken over verschillende tentoonstellingen. Bovendien kan je ook enkele podcasts beluisteren of het magazine doorbladeren. 

TIP 2: Tussen Hemel en Aarde

Op een steenworp van M Leuven vormt de Sint-Pieterskerk het decor voor een zinnenprikkelende beleving. Beleef de tentoonstelling ‘Tussen Hemel en Aarde’ in real life. Digitaal al even een kijkje nemen kan hier.

TIP 3: Op hoop van zegen

Museum Parcum in Heverlee laat je kennismaken met de rijkdom aan geneesheiligen in Vlaanderen. Maar vooral ook met ontroerende en soms komische rituelen en gebruiken. Meer info vind je hier. Thema's die aan bod komen in de vaste collectie zijn kunst, cultuur en religie.

Op hoop van zegen

Op hoop van zegen

TIP 4: The Wall - Impressies van een virus

Portretfotograaf Dirk Leunis en filmmaker William Jones presenteren samen ‘The Wall’, een reeks portretten van bekende en minder bekende Leuvenaars. Samen worden deze beelden getoond op een groot videoscherm op het Martelarenplein. Een relaas van een bijzondere periode met een bijzondere hoopvolle boodschap. Leuven, #altijdsamen.

Impressies van een virus

Impressies van een virus

TIP 5: Paradise?

Op 9 januari 2021 heropent de tentoonstelling `Paradise?´van het Leuvens collectief BEELD. Met schilderijen, tekeningen, textiele kunst, mixed media, foto’s en video, geven vier kunstenaressen een beeldende interpretatie van de echte wereld. 


Corona 

Je vindt alle informatie over de coronamaatregelen in Leuven op www.leuven.be/corona  


Geschreven op: 30 november 2020 in: vrije tijd, kijken en luisteren, bezoeken
Geschreven door: Marco Vanheerentals