5 sportieve tips voor augustus

In de zomer valt er op sportief vlak heel wat te beleven in Leuven. Wij geven je 5 tips.

1. Rollerparade

Op zoek naar een leuke activiteit om een mooie zomeravond te beleven? Dan is de jaarlijkse Rollerparade een absolute aanrader. Cruise op je rolschaatsen, inline skates, rollerblades, skate- of longboard door de Leuvense straten en geniet ondertussen van heerlijke beats.

Afspraak op woensdag 7 augustus op het Martelarenplein. Om 19u30 vertrek je voor de kleine tour (7 km). Wie de start niet haalt kan om 20u15 aan de startplaats aansluiten voor de grote tour (13 km). Het einde is voorzien omstreeks 22u.

2. Buurtsport Zomert

In augustus trekt het Buurtsportteam elke week rond met verschillende sport- en spelactiviteiten. Kinderen tussen 8 en 15 jaar kunnen zich iedere dinsdag (Groefplein), woensdag (Hoogland) en donderdag (De Bruul) tussen 14u en 16u gratis uitleven tijdens tal van superleuke activiteiten. Het aanbod varieert elke week, dus kom zeker eens langs!

3. Tofsportkampen

Natuurlijk zijn er in augustus ook nog tientallen Tofsportkampen waaraan kinderen kunnen deelnemen. Van klimmen tot ijshockey en van kleutergym tot mountianbike: het brede aanbod heeft voor ieder kind wat wils in petto.

Inschrijven kan steeds tot 5 dagen voor aanvang van het kamp.

4. Tofsportnacht

Zaterdag 24 augustus is het al sport en beleving wat de klok slaat. Vanaf 14u kan je op de Oude Markt genieten van het spectaculaire polsstokgala met heel wat internationale atleten en (hopelijk) onze Leuvense topper Ben Broeders.

's Avonds kan je samen met enkele duizenden andere lopers de stad (her)ontdekken tijdens de Leuven Night Run. Een uniek parcours van 3 of 10 km gidst je langs en doorheen verschillende Leuvense pareltjes zoals het stadhuis, het gerechtsgebouw en het Groot Begijnhof. En net zoals vorig jaar doorkruist het parcours enkele opnamesets van kijkcijferkanon 'Thuis'. Aarzel dus niet en schrijf je nu in!

5. Grote Prijs Poeske Scherens

Een mooiere winnaar dan Leuvenaar Jasper Stuyven konden we ons vorig jaar niet wensen. Maar wie schrijft deze Leuvense klassieker, na 13 lokale rondes in en rond de stad, dit jaar op zijn palmares? Maak het op 1 september live mee. Het startschot wordt gegeven om 12u50 op de Grote Markt, de finish ligt op de Bondgenotenlaan.

Geschreven op: 31 juli 2019 in: sport, gratis, vrije tijd, kijken en luisteren, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Tofsport