5 tips voor de beste digitale tentoonstellingen in Leuven

Onze Leuvense musea en erfgoedinstellingen verwennen ons met een mooie selectie aan virtuele tentoonstellingen, rondleidingen, kunstwerken en verhalen. UiT in Leuven verzamelde 5 tips:

Schilderij van Edgard Tytgat: De acht dames, 1940

Edgard Tytgat, De acht dames, 1940 ©Collectie Gemeentemuseum Den Haag

Tip 1:  Haal Edgard Tijtgat in huis

M Leuven biedt een zeer interessant digitaal aanbod: #haalMinhuis. Heerlijk om eens te verdwalen in de zalen van M. Maak een 360° tour doorheen enkele toptentoonstellingen. Onze favoriet: Edgard Tijtgat

MEER INFO

Tip 2:  Duik in de collectie van museum PARCUM

Onder de noemer #duikinonzecollectie zoomt Parcum in op enkele van zijn collectiestukken. De kruisdraging van Michiel Coxcie is zo’n topwerk dat je nu in detail kan bekijken. 

MEER INFO

Tip 3: Bezoek het kot van de Arenbergs

Ga je mee op een ontdekkingsreis in de geschiedenis? De curatoren van de KU Leuven Bibliotheken maakten enkele online tentoonstellingen. Ontdek Luther, het Collegium Trilingue, Herman Teirlinck of Erasmus. Of wil je eens op bezoek bij de Arenbergs? Dan is ‘Adelijk wonen. Het kasteel in Heverlee, van Croÿ tot Arenberg’ een must.

MEER INFO

Tip 4: Beluister Het Laatste Avondmaal 

Carmien Michels brengt enkele topwerken in de Sint-Pieterskerk tot leven. Beluister eerst het verhaal, laat je verbeelding de vrije loop en bekijk dan het kunstwerk achter het verhaal. Met voorsprong de meest originele invulling van een virtueel tentoonstellingsbezoek! 

MEER INFO

Tip 5: Beleef SLAC@HOME

De studenten en docenten van SLAC maken ook kunst van thuis uit. En die creativiteit bereikt het grote publiek via SLAC@HOME. Een digitale tentoonstelling via de website, Facebook en Instagram. Bovendien is er ook online opendeurdag te bezichtigen op de website.

MEER INFO

Foto’s: M Leuven, Parcum, Frieke Jansens voor KU[N]ST Leuven vzw

Geschreven op: 19 april 2020 in: gratis, vrije tijd, kijken en luisteren
Geschreven door: Leuvengirl