5 tips voor de beste online films

UiT in Leuven speurde naar fijne manieren om lekker thuis te genieten. Gezellig voor de buis met je familie of onder een dekentje is altijd een goed idee. Er is keuze genoeg met filmklassiekers, docu’s, kaskrakers én binge-worthy series.

TIP 1: Kortfilmfestival 2020

5 december gaat de 26ste editie van dit festival van start. Deze editie is toch wel speciaal, want het is de eerste keer dat dit online doorgaat. Je kunt er exclusieve kortfilms, interviews en prijsuitreikingen bekijken. Tickets kun je bestellen op de website.

TIP 2: ZED vanuit je zetel

Cinema ZED biedt een waaier aan films die, zolang de bioscopen gesloten zijn, online via Premium VOD bekeken kunnen worden. Het platform bevat zowel langspeelfilms, jeugdfilms als documentaires. De bijzondere selectie is slechts tijdelijk beschikbaar en maakt geen deel uit van het standaardaanbod. Na een aankoop kan je een film 48 uur lang bekijken. Dáááág Netfilx! 

Koppel dat TV kijkt

Koppel dat TV kijkt

TIP 3: Gratis toegang tot boeiende documentaires

IDFA is een inspirerende plek waar je terecht kunt voor een gevarieerd aanbod aan kwalitatieve films. Gratis documentaires vind je op hun website.

TIP 4: Top notch cinema 

Echte cinefielen raden we graag MUBI aan. Dat is een filmstreamplatform waarop elke dag een filmklassieker wordt aangeboden. Geïnteresseerd? Je kan 7 dagen gratis uitproberen.

Vrouw die TV kijkt

Vrouw die TV kijkt

TIP 5: Reis door Scandinavië met Lumière

Lumière brengt heel wat nieuwe films rechtstreeks naar je woonkamer. Zo bieden ze heel wat Belgische films, maar ook internationale kaskrakers. Bovendien vind je op het platform van Lumière ook heel wat series, met onder andere een uitgebreid Scandinavisch aanbod.

Update corona 

Je vindt alle informatie over de coronamaatregelen in Leuven op www.leuven.be/corona 

Geschreven op: 30 november 2020 in: vrije tijd, kijken en luisteren
Geschreven door: Marco Vanheerentals