5 UiTtips voor kinderen in februari

Februari telt een dagje meer dit jaar. Dat betekent extra veel uitplezier met de kinderen. Dit zijn alvast onze 5 UiTtips.

Tip 1:  Creatief met techniek en wetenschap – vanaf 4/2

Kennis maken met robots en ze zelf programmeren, met een heuse drone aan de slag of leren werken met hout? Vanaf 4 februari starten opnieuw enkele workshopreeksen van de Techniek en Wetenschapsacademie voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar. Wees er snel bij want de STEM-workshops zijn zeer gegeerd. 

MEER INFO

strips in de Bib

Tip 2: Voorleespret in de Bib – 1, 5 en 15/2

Nestel je rond de voorleesstoel en geniet van heerlijke verhalen in de bibliotheek. De voorleesoma’s en -opa’s kiezen telkens een mooi verhaal voor jonge kinderen. Dat wordt rustig genieten!

Je kan naar Alfapret in één van de filialen van de Bib op 1, 5 en 15 februari.

Voor kinderen tussen 3 en 6 jaar

MEER INFO

Tip 3: Familierondleiding op Artefact – vanaf 13/2

Op 13 februari 2020 start de nieuwe editie van het kunstenfestival Artefact. Het thema dit jaar draait rond ‘alleen-zijn’ en ‘samen-zijn’ in de huidige samenleving. Tijdens de familierondleidingen loodst een gids jou en je kinderen spelenderwijs door de expo. De rondleidingen zijn helemaal gratis, maar vooraf inschrijven is wel nodig.

MEER INFO

Plastiek Bertrand theater

Vergeet je Uitpas niet!

Tip 4: Ontdek de schoonheid van rommel met Plastiek Bertrand – 15/2

Een theatervoorstelling voor nieuwsgierige kleuters. Bertrand is van plastiek, maar dat wil hij helemaal niet. Samen met andere afgewezen voorwerpen gaat hij op avontuur en brengt wat weggeworpen werd opnieuw tot leven.

Vanaf 4 jaar

MEER INFO

Tip 5: JEF komt naar Leuven – 25/2

Op 25 februari strijkt JEF, hét festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment, neer in Leuven.  Place to be: Cinema Zed. Ideaal voor een winterse vakantiedag.

MEER INFO

Extra

Tijdens de Krokusvakantie kan je uiteraard ook deelnemen aan héél wat themakampen. Bekijk hier alvast onze tips.

Credits foto's: STUK Joël Thiry, Phile Deprez Kopergietery, KGbe en beeldgieterij De Maan

Geschreven op: 29 januari 2020 in: UiT met kinderen
Geschreven door: Leuvengirl