5 wandelingen in Leuven die je nog niet kende

UiT in Leuven verzamelde 5 wandelingen die nog niet heel erg bekend zijn. Sommige zijn zelfs gloednieuw en ideaal om even coronaveilig te ontspannen. Wandelen doet echt wel deugd en bovendien steek je er nog wat van op.

TIP 1: Nachtwandeling

Duik in de verhalen van het Leuvense nachtleven. In feestjes bouwen zijn we altijd goed geweest. Je ontdekt legendarische feestplekken zoals Café AperO, Rumba, Silo of Der Machine. Je kan de wandeling op elk moment van dag doen, maar in het donker is het natuurlijk ietsjes spannender. 

Wat heb je nodig? Een smartphone, een app om QR-codes te scannen en een koptelefoon of oortjes. In de buurt van elk pand vind je een QR-code die je kan scannen om het verhaal te beluisteren.

KAART
MEER INFO  

TIP 2: Vesaliuswandeling 

Andreas Vesalius - de grondlegger van de moderne geneeskunde - was een student in Leuven. Meer dan 500 jaar geleden voerde hij dissecties uit op echte menselijke lichamen en zette de medische wereld op zijn kop. Tijdens deze wandeling treed je in zijn voetsporen. Je ontmoet ook zijn tijdgenoten Erasmus en Mercator. Ook twee straffe mannen! 

MEER INFO

TIP 3: Universiteitswandelingen

Wie Leuven zegt, denkt natuurlijk ook aan de KU Leuven. Via een app leer je al wandelend alles over de geschiedenis, de vele universiteitsgebouwen in en rond de stad en het studentenleven. Denk aan het kasteel van Arenberg of de beroemde universiteitsbibliotheek. De vele verborgen en minder bekende plekjes van de universiteit maken de wandeling extra interessant. Studenten geven je echte insider-tips. 

Tip: Op vertoon van de app krijg je korting op je bezoek aan de Leuvense  universiteitsbibliotheek & toren.

MEER INFO 

TIP 4: Droomtaferelen 

De straten van Leuven zijn de laatste tijd heel wat leger dan we gewoon zijn, maar je vindt sinds kort toch iets bijzonders. Verschillende ontwerpers namen 6 leegstaande etalages grondig onder handen. Het zijn stuk voor stuk prachtige droomwerelden geworden. Je ziet bijvoorbeeld een ijsbeer die een badje neemt of het labo van een kleine wetenschapper. 

MEER INFO 

TIP 5: Street Art Tour 

Deze app bestaat al een tijdje, maar we vinden het toch de moeite waard om het nog eens onder de aandacht te brengen. In Leuven vind je tegenwoordig street art van de bovenste plank. In kleine en grote formaten. Uiteraard met ruime vertegenwoordiging van talent van eigen kweek, zoals Bisser en DinDin. Ideaal voor een woensdagmiddagwandeling met de kinderen. 

Dit is natuurlijk maar een greep uit het enorme aanbod aan wandelingen in en rond Leuven. Je vindt meer inspiratie op Tips van de Redactie of bij de collega's van Visit Leuven.  

Wij bundelen volgende week een aantal tips voor 'wandelingen in de natuur' en 'fietstochtjes met een interessant verhaal'. Tot snel!

Foto's: Visit Leuven, Shoppen in Leuven

CORONAVIRUS: voor de meest recente informatie over de coronamaatregelen verwijzen we je door naar de officiële website van de stad Leuven www.leuven.be/coronavirus.

Copyright foto's: Ward Pauwels, Dirk Leemans, MOOSS, Jasper Jacobs

Geschreven op: 19 november 2020 in: doen, UiT met kinderen
Geschreven door: UiT