6 tips om thuis fit te blijven

UiT in Leuven ging voor jou op zoek naar manieren om je conditie en kracht op peil te houden. 6 super sportieve UiT-tips:

EEN STEVIGE WORK-OUT IN JE EIGEN KOT 

Eigenlijk is bewegen in huis helemaal niet zo moeilijk. Je kan met huis-, tuin- en keukengerei al heel wat toffe beweegoefeningen in elkaar steken. Gebruik bijvoorbeeld drankflessen of diepvriesproducten als gewichten om je oefeningen mee uit te voeren. Of wat denk je van deze tips? 

TIP 1: Fit met kids

Zit je thuis met de kids en zoek je inspiratie om samen met hen te bewegen? Stroom Leuven post geregeld een filmpje met eenvoudige oefeningen voor jong én oud.

TIP 2: Quarantrainen 

Dankzij de Core-ona Quarantrainingen van Fitter en Fitter blijf je topfit! Schrijf je gratis in voor een online bootcamp iedere avond en werk je in de living, speelkamer of slaapkamer nat in het zweet.

TIP 3: Bring Sally Up-challenge

Een bekende uitdaging is de Bring Sally Up-challenge: een liedje lang push-ups, sit-ups of squats uitvoeren. Hou je het in het begin maar even vol? Helemaal niet erg! Doe de challenge dagelijks en je zal snel vooruitgang boeken. Bekijk voor je begint eerst deze video zodat je helemaal mee bent met het concept.

TIP 4: Work-Out-Buddy

Alleen is maar alleen. Zoek een workout-buddy om samen iedere dag te bewegen. Spreek een vast moment af om via videochat samen actief te zijn. Motivatie doet veel!

TIP 5: Yoga met Evy 

Yoga kan je helpen om je geest en lichaam soepel te houden. Evy Gruyaert begeleidt je in 10 video's om van start te gaan. 

TIP 6: Laat de zon in je hart 

Heb je een tuin? Tover deze dan om in en sportterrein en organiseer je eigen gezinstornooi. Een voetbal-, tennis-, badminton- of trefbalveldje is snel aangelegd. Wees inventief met het materiaal dat je nodig hebt om het terrein te maken. Een waslijn kan bijvoorbeeld al gebruikt worden als net.

Geschreven op: 19 maart 2020 in: sport, gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: TS