Beeldende Kunst in Leuven

Grote Namen zoals Rinus Vandevelde, Ief Spincemaille, Pieter Janssens, Skullmapping, Bisser, Gijs-Vanvaerenbergh, Sarah Devos … gooien hoge ogen tot in het buitenland. Ook korter bij huis beweegt er heel wat op vlak van de beeldende kunsten, met tal van initiatieven. Een overzicht.

Het hele jaar door zijn er tijdelijke initiatieven, zoals bijvoorbeeld Artefact in februari, de expo's in kader van Amateurama en Erfgoeddag eind april, Kunstroute begin mei, Twens van Unexposed in september ...

Een goed overzicht van alle tentoonstellingen in het Leuvense vind je in de tentoonstellingsagenda van UiT in Leuven. Deze agenda gaat iets ruimer dan beeldende kunst. 

Beeldende kunst beleven?

Beeldende kunst beleven dat is een tentoonstelling bezoeken, naar een artist talk luisteren, een open atelier bezoeken … En dat kan hier:  

Zelf aan de slag

Wil je zelf artistiek aan de slag? Dan kan je terecht bij verschillende vormingsinstellingen voor korte en langlopende workshops en cursussen:

Er zijn ook heel wat verenigingen actief rond beeldende kunst. In de verenigingsdatabank ontdek je bij welke verenigingen je kan aansluiten.

Achter de schermen

Beginnende en professionele kunstenaars vinden onderdak bij verschillende organisaties. Als toeschouwer kan je hier op sommige tijdstippen terecht voor tijdelijke tentoonstellingen. 

Galerieën

Hier vind je in Leuven commerciële kunstgalerieën:

Net buiten Leuven:

The White House Gallery, Groot Park 2, Lovenjoel

---

Jouw tentoonstelling in onze agenda? Dat kan! Registreer je op www.uitdatabank.be.

Jouw beeldende kunst vereniging in onze databank? Dat kan! Registreer je op www.uitinleuven.be/verenigingen.

Ontbreekt je organisatie op deze pagina? Laat het ons weten via een mailtje naar uitinleuven@leuven.be.

Geschreven op: 17 december 2018 in: vrije tijd, doen, bezoeken
Geschreven door: KS