Boekstart

Leuven is sinds september 2018 Boekstartgemeente. Met gratis, kwaliteitsvolle boekenpakketten maakt de stad kinderen van bij het begin warm voor mooie boeken en stimuleert ze (groot)ouders om voor te lezen.

Sinds de start van het Boekstartproject ontvingen al meer dan 1.080 Leuvense baby’s en peuters een gratis boekenpakket. Baby's krijgen hun pakketje op 6 maanden in het consultatiebureau van Kind en Gezin. Peuters pikken hun pakketje op in 'hun' bib en voelen zich daar op die manier van kleins af aan thuis.

In mei 2019 vond in de Bib Leuven een succesvolle eerste Boekstartdag plaats. Als klap op de vuurpijl stelde PIEP Cultuurprikkels voor de allerkleinsten daar het allereerste Leuvense stadskinderboek voor: ‘Knuffel gezocht – Een speurtocht door Leuven’. 

Doorheen het culturele jaar organiseren PIEP Cultuurprikkels voor de allerkleinsten en de Bib Leuven tal van boekenactiviteiten voor baby’s en peuters. Je vindt het overzicht daarvan steeds  hier.

Maar er is meer! 

Om nog meer jonge kinderen van bij het begin te bereiken, verdeelt de stad nu ook meer dan 100 boekenpakketten over de Leuvense kinderopvanginitiatieven en gezinswerkingen. Daarbij staan fijne voorleesmomenten met de kinderbegeleiders voorop. De stad wil op die manier een inspiratie zijn voor gezinnen waar nog niet aan baby’s en peuters wordt voorgelezen.

Geschreven op: 13 september 2019 in: gratis, UiT met kinderen
Geschreven door: KC