CIRKL

Van 13 tot 15 augustus tonen Europese topacts en talent van eigen bodem hun kunsten tijdens de vierde editie van het Leuvense circusfestival CIRKL. Van in de verborgen tuin van Villa aan de Aa, de Predikherenkerk, op het dakterras van M tot op de gloednieuwe Velodroom: circus pakt de hele stad in.

Leuven manifesteert zich steeds meer als echte circusstad. Dat we hier sinds kort een CIRKLABO hebben, een werkplaats voor circusvoorstellingen, heeft daar zeker mee te maken. Het levert onder meer de straffe voorstellingen A 2 mètres, Lone en Distort the body/On Point en GEDACHTEGANG op. Wie circus op z’n artistiekst wil beleven, is hier aan het goede adres.

Daarnaast zijn er ook heel wat familievoorstellingen zoals Grasshoppers van Circus Katoen of B.V. Natuur van Compagnie Mobil. Dit Duitse duo verrast jong en oud met onverwachte trampolinestunts en knappe partneracrobatie.

Uiteraard ontbreken de Belgische toppers van Circus Ronaldo en Pol & Freddy niet. Straffer nog, CIRKL brengt ook enkele internationale circusacts naar Leuven. Het Franse gezelschap Compagnie Bivouac bouwt bijvoorbeeld een indrukwekkende tollende constructie op aan de Velodroom en onderzoekt tollend en draaiend de kwantumfyscia.

 

Ontdek het volledige programma op www.cirklcircus.be

foto A2 mètres

Geschreven op: 10 augustus 2021 in: vrije tijd, kijken en luisteren, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: UiT in Leuven