First Contact. Nog op 21 november

Een nieuw project van Het nieuwstedelijk

Eerste theaterrol voor Stijn Meuris

First Contact is het nieuwe project van theatermaker Adriaan Van Aken en Het nieuwstedelijk. Het is een unieke mix van theater, stripverhaal en livemuziek, die bovendien ook nog eens als app verkrijgbaar is.

Het verhaal: een vroege veertiger beseft op een dag dat hij alles bezit wat oppervlakkig gezien bij een volwassen leven hoort. Een huis in de stadsrand, een goedbetaalde job, een knappe echtgenote en een dochter. Als zij zestien jaar wordt - zowat zijn eigen innerlijke leeftijd - en volop haar eigen leven begint te leiden, vraagt hij zich voor het eerst af wie ze eigenlijk is. Hij zet alles op alles om haar alsnog te leren kennen. Maar voelt zij daar nog wat voor?

STIJN MEURIS

Bijzonder aan First Contact is de man die de hoofdrol speelt: Stijn Meuris, vooral bekend als zanger en performer. Adriaan Van Aken: ‘We hebben Stijn niet zomaar gevraagd. First contact moet je niet laten brengen door een klassieke acteur. De nadruk ligt op spreken en performen op muziek. En dat kan Stijn als de beste. Het is zijn eerste theaterrol.'

Naast Stijn staat huisactrice Sara Vertongen mee op de scène. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Stuff.-pianist Joris Caluwaerts.

STRIP

Na eerdere samenwerkingen met Philip Paquet gaat Adriaan Van Aken voor First Contact voor het eerst in zee met het jonge Leuvense tekenwonder Wide Vercnocke. Tijdens de voorstelling zie je zijn stripbeelden op groot scherm. Maar je kan ze ook bekijken én beluisteren met de strip-app van First Contact.

Te verkrijgen vanaf de première op Google Play en in de App Store.

ROBtv kwam kijken en zag dat het goed was.

Praktisch

dinsdag 21 november 2017
OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten) | Leuven
Waar OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten)
Leuven
Wanneer dinsdag 21 november 2017 van 20:00
Prijs 16 euro
Organisatie 30CC