Holebifilmfestival: vanaf 10 november

Cannes, Berlijn, Leuven

tot 3 december

De 17e editie van het Holebifilmfestival pakt uit met enkele sterke films en een brede waaier aan andere activiteiten. Top of the bill in Leuven zijn '120 Bpm’ en ‘God’s own Country’, twee films die al internationaal in de prijzen zijn gevallen.

‘120 Bpm’ (Battements par minute) van Robin Campillo speelt zich af in het Parijs van begin jaren 90. De aidsepidemie woedt er al meer dan tien jaar, en heeft vele levens geëist. Drukkingsgroepen proberen de Franse overheid en de farmaceutische sector wakker te schudden. De film ontving op het Filmfestival van Cannes de juryprijs en de prijs van de internationale filmpers.

Ook ‘God’s Own Country’ (Francis Lee), het verhaal van Johnny die op de boerderij van zijn vader een verhouding krijgt met de Roemeense boerenknecht Gheorghe, mocht in 2017 heel wat prijzen in de wacht slepen, onder andere op het Internationaal Filmfestival in Berlijn.

WEDSTRIJD, THEATER EN DANS

Het negentien dagen durende feest trapt af met de kortfilmwedstrijd Holebikort. Een vakjury onder leiding van regisseur Lieven Debrauwer selecteerde uit meer dan 160 inzendingen uit 38 landen de sterkste kortfilms. Het publiek beslist op vrijdagavond 10 november wie de wedstrijd wint.

Naast film pakt het festival uit met vier spraakmakende theaterproducties en één indrukwekkende dansvoorstelling waarin vijf dansers en vijf danseressen ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ helemaal door elkaar gooien.

Geschreven op: 25 oktober 2017 in: theater, festival, film

Praktisch

vrijdag 10 november 2017
Provinciehuis Vlaams-Brabant | Leuven
Waar Provinciehuis Vlaams-Brabant
Leuven
Wanneer vrijdag 10 november 2017 van 19:30 tot 23:00
Organisatie Holebifilmfestival

Op de agenda

Website

Agenda