Leuven herdenkt Wereldoorlog I

Bezoek de tentoonstellingen in kader van het project ‘Herleven. Leuven na 1918’ nog tot 11 november.

Heb je je ooit al afgevraagd hoe je leven eruit zou zien, als je 100 jaar eerder geboren was? Drie unieke tentoonstellingen geven je een blik in het dagelijkse leven van de Leuvenaars tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

Bijna 100 jaar geleden kwam er een eind aan de Eerste Wereldoorlog. Leuven herdenkt dit aan de hand van drie gratis tentoonstellingen: ‘De Duitse Negatieven van Leuven’, ‘Aan de Bevolking!’ en ‘Herleven. Leuven na 1918’. De focus van deze tentoonstellingen ligt telkens op het leven van de Leuvenaars zelf.

De Duitse Negatieven van Leuven’ is te bezichtigen in het stadspark. Een aantal foto’s die tijdens de bezetting getrokken werden door Duitse fotografen tonen je hoe Leuven er 100 jaar geleden uitzag.

De tentoonstelling ‘Aan de Bevolking!’ kan je bezoeken in de leeszaal van het stadsarchief en op de binnenplaats van de bib. Aan de hand van tientallen oorlogsaffiches kom je te weten hoe de bezetter de orde probeerde te handhaven en welke invloed dit had op het dagelijkse leven van de bevolking.

De derde tentoonstelling ‘Herleven. Leuven na 1918’ vind je terug in het ceragebouw in de Muntstraat. Hier leer je hoe de Leuvenaars hun stad na de oorlog terug heropgebouwd hebben.

Alle tentoonstellingen zijn helemaal gratis en absoluut de moeite waard om te bezoeken. Neem dus zeker even de tijd om langs te gaan!

Geschreven op: 11 oktober 2018 in: gratis, vrije tijd, bezoeken
Geschreven door: Sarah David

Praktisch

vrijdag 19 oktober 2018
Cera | Leuven
Waar
Cera
Leuven
Prijs
5 euro
Organisatie
Stad Leuven
vrijdag 19 oktober 2018
Sint Donatuspark (stadspark) | Leuven
Waar
Sint Donatuspark (stadspark)
Leuven
Organisatie
Stad Leuven
vrijdag 19 oktober 2018
Binnenplein Tweebronnen | Leuven
Waar
Binnenplein Tweebronnen
Leuven
Organisatie
Stad Leuven