Liaison Publiek: gloednieuw werk van Cie Tartaren en FactorY

Straf theater en een boeiende expo op de 7de editie van Liaison Publiek in Leuven.

De zevende editie van kunstenfestival Liaison Publiek presenteert je vier dagen lang gloednieuw sociaal-artistiek werk. De FactorY en Cie Tartaren maken er een topeditie van met de première van 'Alleen', een tentoonstelling, een debat, een try-out én een feest.

Alleen
De nieuwste voorstelling van de Tartaren is er eentje om naar uit te kijken. Drie maanden lang doken negen Tartaren samen met regisseur Pol Pauwels in hun ervaringen en associaties met ‘alleen zijn’, in de mooie en de wrange kant, in de schrik ervan of de nood eraan. Het resultaat is een ontwapenende installatievoorstelling.

13, 14, 15 december, 20 uur + 16 december, 14 uur, OPEK kleine zaal

Met twee | De Y & De FactorY
Net als de voorstelling ‘Alleen’ gaat deze tentoonstelling uit van het alleen zijn. Niet enkel mensen maar ook kunstwerken kunnen alleen zijn. Wanneer een kunstwerk pas tot stand is gekomen, is het nog omringd door eenzaamheid. Wanneer kunstwerken of zelfs gewoon dagdagelijkse objecten in elkaars nabijheid komen, vormen ze een duo. Ze vertellen samen een nieuw verhaal, een ander verhaal dan ze elk afzonderlijk te bieden hadden. 

13-21 december - dagelijks van 12 tot 18 uur + halfuur voor en na de voorstelling Alleen 
OPEK 2de verdieping

Feest?
Op de slotdag, zondag 16 december, vieren de Tartaren en De FactorY feest. Ze doen dat met een voorstelling, een debat, een try-out en een thé dansant.
Na de opvoering van ‘Alleen’, kan je om 16 uur deelnemen aan het open debat in het daklokaal van OPEK. Om 17.30 uur ruimen ze plaats voor ‘3 zussen’, een try-out van een nieuw theaterstuk van Cie Tartaren, om daarna, rond 18.30 uur de beentjes te strekken op de thé dansant.

Cie Tartaren speelt ook: 

  • Begoocheling – laatste kans
    Een voorstelling over hoe nieuwkomers hun dromen proberen te realiseren, de kracht waaruit ze dit doen en de aanmoedigingen en ontmoedigingen die ze onderweg tegenkomen.
    wo 28 en do 29 nov, 30CC/Wagehuys, Leuven
  • Verdrongen - herneming
    Ook Verdrongen valt opnieuw te bewonderen. Een voorstelling rond het gevoel uitgesloten en 'verdrongen' te zijn wanneer je leeft van een vervangingsinkomen. Lees het interview dat UiT-reporter Annelies Van Hellemont schreef naar aanleiding van een bezoekje aan de Tartaren.
    vr 30 nov en za 1 dec, 30CC/Wagehuys, Leuven
Geschreven op: 21 november 2018 in: kijken en luisteren
Geschreven door: KS

Op de agenda

Liaison Publiek, van 13 tot en met 16 december, in OPEK

info & tickets