Libertad Feesten met o.a. Big Bill en La Murga Armada

De Libertad Feesten staan er opnieuw met een stevig muziekprogramma.

De Libertad - een van Leuvens bekendste cafés - organiseert voor de 34ste keer de legendarische Libertad Feesten. Live muziek en optredens maken van de Muntstraat het gezelligste straatje van Leuven. 

Muziekliefhebbers én tooghangers zijn elke donderdag, vrijdag, zaterdag in mei van harte welkom. 

PROGRAMMA 

Donderdag 2 mei - 21:00 Roland Van Campenhout & Eric Melaerts

Roland aka de Godfather of the Belgium Blues is een ruwe diamant in de bluesbiotoop, met stijlen van folk & blues over country, rock’n roll, rhythm & blues tot wereldmuziek. Aan zijn zijde mediafiguur en producer Eric Melaerts. Een van de meest veelzijdige topgitaristen van ons land. 

Vrijdag 3 mei - 21:00  La Murga Armada (i.s.m. COLORA Festival)

Argentijns podiumbeest Enrique Noviello is geen onbekende voor het Libertadpodium. Hij zorgde als frontman van El Juntacadáveres al meermaals voor stomende, onvergetelijke nachten vol explosieve energie. Fiesta!

Zaterdag 4 mei - 21:00
The Night Time Heroes Blues Band

The Night Time Heroes Blues Band brengt dampende en swingende blues die het publiek onderdompelt in broeierige swamps, rammelende juke joints en hot city ball rooms. Dat wist het publiek van swingende cafés en bluesfestivals natuurlijk al lang. 

Vrijdag 10 mei - 21:00
Chris Thompson & Friends

Internationaal gerenommeerde Britse rockster Chris Thompson was de leadsinger van de legendarische ‘Manfred Mann’s Earth Band’ en ‘Night’ en hij werkte onder meer samen met sterren als Brian May, Mike Oldfield, Alan Parsons Project, The Doobie Brothers, Sarah Brightman en Elton John. Met songs als ‘Blinded by the Light’, ‘Davy's on the Road Again’ en ‘Mighty Quinn’ scoorde hij meerdere wereldhits.

Zaterdag 11 mei - 21:00
Big Bill & Band

Leuven, muziek en Armand Hombroeckx zijn intussen quasi synoniem. De onverslijtbare Big Bill produceert dan ook al meer dan 45 jaar een heel authentieke Leuvense sound en al meer dan 30 jaar geeft hij fel gesmaakte optredens in de Libertad. Blues, vermengd met pure, onvervalste ambiance Rock’n Roll, van Rough Blues over Heavy Rock'n Roll tot 'iene mè hesp'...

Donderdag 16 mei - 21:00 
The Rolls

25 jaar geleden overleed Charles Bukowski, de gevierde maar ook omstreden Amerikaanse schrijver, op wiens leven de populaire serie Californication is geïnspireerd. The Rolls, de nieuwe band van zanger-gitarist Dirk D’Haenens (bekend van o.a. Derek & The Dirt) brengen Charles Bukowski, met de hulp van  zacht rollende - aan JJ Cale schatplichtige - swing, terug tot leven. 

Vrijdag 17 mei - 21:00   
Veteranennacht 

Dit jaar is het namelijk precies 50 jaar geleden dat Woodstock, de moeder van alle festivals, plaatsvond en die verjaardag mogen we niet zomaar laten passeren. Het was het hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren ’60 en van het hippietijdperk. We gaan terug naar de sixties, naar love & peace, naar het tijdperk van Joan Baez - Canned Heat -  Blood, Sweat & Tears - Joe Cocker - CCR - CSN&Y - Grateful Dead - Jimi Hendrix - Janis Joplin - Melanie - Santana - Sly & The Family Stone - Jefferson Airplane - Johnny Winter - Ten Years After en The Who!

Donderdag 30 mei - 13:00      
Wijn- en Champagnefeesten 

Mooi passend binnen de slogan ‘Save Water, Drink Champagne!’ belooft Hemelvaartsdag weer de lekkerste dag van de feesten te worden. Maar geen zorg, voor wie niet van frisse bubbels houdt, zijn er talloze wijnen die per glas of fles worden geserveerd en zelfs alcoholvrije alternatieven zijn er bij de vleet. 

Geschreven op: 30 april 2019 in: gratis, vrije tijd, kijken en luisteren
Geschreven door: Bron: persmap Libertad

Op de agenda

Meer info

www.libertad.be