Literatuur: An evening with Jennifer Egan. Op 19 februari

Wat vond jij van 'Bezoek van de knokploeg'?

Lezing in het Engels

Vond jij het boek Bezoek van de knokploeg van Jennifer Egan ook zo goed? Het werk won niet voor niets de prestigieuze Pulitzer Prize. De Amerikaanse schrijfster is op 19 februari te gast in 30CC/Schouwburg. Ze leest voor uit eigen werk ... Rudy Trouvé zorgt voor muziek. 

Jennifer schreef naast haar meest bekende boek ook een bundel korte verhaal en vier romans. Haar debuutroman The Invisible Circus werd verfilmd met Cameron Diaz in de hoofdrol en het postmoderne The Keep is geïnspireerd door een bezoek aan het kasteel van Bouillon. A Visit from the Goon Squad (Bezoek van de knokploeg) speelt zich af in de Amerikaanse muziekwereld van de jaren 1980. In haar meest recente boek, Manhattan Beach, vertelt ze het verhaal van de eerste vrouwelijke duiker op de scheepswerven van New York in de vroege jaren veertig.

Het woord is pas compleet met een muzikale bijdrage op een literaire avond. Geen toeval dat Rudy Trouvé die levert op deze avond, want Trouvé was helemaal in de ban van het boek  Bezoek van de knokploeg . Rudy Trouvé speelde destijds bij  dEUS  en  Dead Man Ray. 

Geschreven op: 12 februari 2018 in: literatuur
Geschreven door: Hedwig Bogaerts

Praktisch

maandag 19 februari 2018
30CC/Schouwburg | Leuven
Waar 30CC/Schouwburg
Leuven
Wanneer maandag 19 februari 2018 van 20:00
Organisatie 30CC