Met de kids op vrieskriebeltocht

Noem wandelen met kinderen nooit zomaar een wandeling! Met deze leuke kinderwandelingen ontdek je Leuven op een heel nieuwe manier.

1. Schattenjacht

Ga op schattenjacht in Wilsele met het kaartje dat je in de bus kreeg of druk het af. Vink elke foto af en stuur de laatste twee nummers die overblijven door naar het opgegeven gsm-nummer. Je krijgt de geheime locatie waar de schatkist zich bevindt en waar jij je buit kan gaan veroveren! Bovendien kan je op verschillende locaties een spel spelen of een QR-code scannen die naar een quiz leidt. 

MEER INFO

2. Dijlewolven leerpad

Leer meer over de beestjes die verstopt zitten langs het Dijlewolven leerpad. Volg het kaartje, scan de QR-codes met een smartphone en leer bij over de dieren. Ga bij elke stop ook op zoek naar een letter en maak er een woord mee. Als je het gevonden woord vóór 3 januari doorstuurt naar jeugddienst@leuven.be maak je kans op een vogelnestkastje! 

Je kan het kaartje afhalen bij Visit Leuven, Leuven Leisure, bibliotheek Tweebronnen of zelf thuis afdrukken via onderstaande link.

MEER INFO

3. Winterwonderboom yoga

Na een dag stevig wandelen, moet je de armen en benen goed uitrekken. Doe de 10 yogaoefeningen die je vindt op de binnenplaats van bibliotheek Tweebronnen en schud je spieren helemaal los.

MEER INFO

4. Natuurbingo

In het Janseniuspark en de Kruidtuin kan je heel wat natuurlijke schatten ontdekken. Ga op pad en zoek de 12 foto’s van de natuurelementen die je op je speurtocht tegenkomt. Vind jij ze allemaal? 

Je kan het kaartje afhalen bij Visit Leuven, Leuven Leisure bibliotheek Tweebronnen of zelf thuis afdrukken via onderstaande link.

MEER INFO

5. Archeologische speurtocht

Ga op archeologische speurtocht in de stad. Haal je brochure in het stadskantoor, bij Visit Leuven of in de bibliotheken en volg de archeologische wandelroute met zoek- en doe-opdrachten. Je kan de volledige route doen (2,5 km) of je eigen (kortere) wandeling samenstellen aan de hand van de verschillende locaties. Neem een potlood of balpen mee!

MEER INFO

6. De Passionele Zeven

Klaar om te schitteren in een Leuvens liefdesspel? Speel zelf scènes na op bekende Leuvense plekken en ga met je familie als reizend theatergezelschap op stap! Ga langs bij Visit Leuven voor een kaartje met uitleg of print het zelf.

MEER INFO

7. Schattige diefjes zoektocht

Zoek tussen het shoppen door naar de schattige diefjes op de vitrines. Kan jij de tien deelnemende vitrines vinden? Haal je deelnameformulier af bij Visit Leuven en breng het erna terug binnen om een welverdiend cadeautje in ontvangst te nemen.

MEER INFO

Geschreven op: 18 december 2020 in: doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Lien Van der Steen