Ontspannen in juni, niet alleen voor studenten

UiT in Leuven maakte een selectie uit het aanbod voor de maand juni. het is weer druk in Leuven.

Even een frisse neus ophalen in plaats van met je neus in de boeken zitten? Of zonder meer behoefte aan ontspanning? Geen probleem. UiT in Leuven maakte een selectie uit het brede aanbod van vrijetijdsactiviteiten voor de maand juni.

SPORT 

De sportliefhebbers kunnen op 12 juni hun hart ophalen tijdens het handbalinterland België-Servië. Na 3 mooie jaren verhuizen de Red Wolves volgend seizoen naar hun nieuwe thuisbasis en dus willen ze nog één keer schitteren in Leuven.

Tijdens het weekend van 22 en 23 juni vindt er opnieuw een jeugdtornooi van de HockeyRockers plaats op het festivalterreinen in Heverlee. Kom het jong sportief geweld aanmoedigen!

Wil je liever zelf overgaan tot actie? Kom dan een week later - za 29 juni - naar de recreatieve fietsontmoeting Vlaams-Brabant Cycling Classic. Fietsers van 6 tot 75 jaar kunnen kiezen uit vier wegtochten.

SHOPPEN

Naar jaarlijkse gewoonte viert Leuven ook de Langste Dag. Op 22 juni ben je welkom op de grootste stadsbraderie van België. Geniet van de vele winkelkraampjes, straattheater, ambachtelijke markt, kinderanimatie of ga naar het kappersdorp ten voordele van Kom op tegen Kanker. Op deze dag kan je ook mooie prijzen winnen.

FILM & YOGA 

In het kunstencentrum STUK kan je iedere maandag, woensdag en vrijdag terecht voor Terrasfilms, een reeks filmvertoningen in openlucht. De vertoningen starten van zodra de zon helemaal onder is: rond 22u30. Op dinsdag kan je meedoen aan een yogasessie. De toegang van al deze activiteiten is helemaal gratis.

MUZIEK: Leuven Bells 

Van juni tot en met augustus kan je iedere zondag naar een beiaardconcert in de stad. Op 16 juni opent Luc Rombouts de reeks van vier luisterzondagen in de Abdij van Park. Daarna is het de beurt aan de beiaard van de Sint-Geertruiabdij, de Universiteitsbibliotheek en het Groot Begijnhof. De concerten beginnen telkens om 15 uur en duren een uur. Zoals altijd is de toegang kosteloos.

OF IETS HELEMAAL ANDERS

Op 15 juni komt de landbouw naar Leuven onder de noemer Leuven Boert. Kuier op de boerenmarkt met hoeve- en streekproducten. Of maak met je kinderen kennis met de landbouwmachines, moestuin en compostbak of doe mee aan het blotevoetenpad. In hetzelfde weekend worden ook archeologiedagen georganiseerd in het Abdij van Vierbeek. 

Geschreven op: 05 juni 2019 in: sport, gratis, vrije tijd, kijken en luisteren, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: Annelies Van Hellemont