Op Knuffeltocht door Leuven

Gezinnen met jonge kinderen (0-6) kunnen op Knuffeltocht door de stad. PIEP en Visit Leuven bundelden 2 korte, kindvriendelijke routes in 1 speelse wandelgids. Inspiratie vonden ze in Knuffel gezocht, Leuvens eerste stadskinderboek.

De stad als speelplek

Het Leuvense aanbod voor jonge gezinnen heeft er twee Knuffeltochten bij. Dat zijn twee korte, kindvriendelijke stadswandelingen gebundeld in één speelse wandelgids.

Initiatiefnemers PIEP Cultuurprikkels voor de allerkleinsten en Visit Leuven haalden hun inspiratie uit ‘Knuffel gezocht, een speurtocht door Leuven’, Leuvens eerste stadskinderboek dat in 2019 gelanceerd werd ter gelegenheid van Boekstart-dag. Wie dat boek kent, herkent ook de hand van illustratrice Jelle Van den Heede in de nieuwe wandelgids. Daarin toont Knuffel kinderen ‘en hun grote mensen’ zijn favoriete speelplekjes in de stad. 

Op Knuffeltocht draait alles op samen spelen, rusten en genieten. 

Maar er is ook goed nieuws voor curieuzeneuzen die graag meer willen weten over de bezienswaardigheden onderweg: een QR-code op de kaft leidt naar een webpagina vol leuke weetjes op kindermaat.

Niets moet, alles mag

De eerste tocht vertrekt op het Victor Broosplein, de tweede op de Grote Markt. Gezinnen kiezen zelf of ze beide wandelingen los van elkaar, dan wel als één lange(re) tocht ondernemen. Begin- en eindpunt zijn steeds flexibel. Onderweg is er veel oog voor ‘babyspots’: knuffelicoontjes geven aan waar je je kindje in alle rust kan voeden of verschonen, of waar je gratis een buggy kan lenen bij één van de Buggypunten van Stad Leuven. Met Noordoever krijgt de stad er speciaal voor de gelegenheid nog een extra Buggypunt bij. Ook handig: de organisatoren gaven de routes in op Google Maps. Verloren lopen is dus geen optie.

Elk in zijn eigen bubbel

Het liefste hadden de initiatiefnemers de nieuwe Knuffeltochten met een knallend startfeest gelanceerd. Helaas is het daarvoor nog te vroeg. Maar uitstel is geen afstel en dat startfeest komt er sowieso, zodra het weer veilig kan en mag. Tot die tijd kan elk gezin alvast in zijn eigen veilige bubbel op Knuffeltocht door Leuven. 

De wandelgids met daarin beide tochten en tal van speelideeën is te koop voor 2 euro aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3), het onthaal van M Leuven en de Ticketbalie van 30CC. De gids is ook gratis beschikbaar als pdf via www.visitleuven.be/knuffelgezocht

CORONAVIRUS: voor de meest recente informatie over de coronamaatregelen verwijzen we je door naar de officiële website van de stad Leuven www.leuven.be/corona.

Geschreven op: 19 maart 2021 in: sport, gratis, vrije tijd, doen, bezoeken, UiT met kinderen
Geschreven door: KC

Praktisch

donderdag 30 december 2021
Victor Broosplein | Leuven
Waar
Victor Broosplein
Leuven
Wanneer
zaterdag 3 april 2021 van 11:00 tot 14:00
Prijs
2 euro
Organisatie
Piep! Cultuurprikkels voor de allerkleinsten

Op de agenda

Meer info over PIEP

Ontdek het programma