PIEP - Kleine prikkels, artistieke performances op minimaat

Als het op cultuur aankomt, kan je er volgens PIEP niet vroeg genoeg bij zijn. Elke kleine PIEPer is immers een kunstenaar in de dop.

Een baby of peuter ontdekt de wereld met frisse blik. Wat voor volwassenen vertrouwd is, is voor zo'n kleintje nog wonderlijk en nieuw. Cultuurfanaatjes in wording vinden hun gading natuurlijk in het prikkelende PIEP-aanbod. Maar omdat niet elk gezin zomaar de weg vindt naar de grote cultuurhuizen brengt PIEP cultuur nu ook binnen in het kinderdagverblijf.

'Kleine prikkels' zijn korte, interactieve performances door echte kunstenaars voor baby's en peuters

Samen met trouwe partner Artforum zette PIEP een coachingstraject voor kunstenaars op poten. Daaruit groeiden de kleine prikkels: korte, interactieve performances, voor baby's en peuters (1 tot 3 jaar) door echte kunstenaars uit verschillende artistieke disciplines, op locatie (in de gezinswerking, het kinderdagverblijf, de instapklas, ... - kortom: op plaatsen zonder theaterinfrastructuur).

Het enthousiaste publiek de Wigwam kreeg de eerste kleine prikkels in primeur te zien. De Wigwam-peuters genoten op 4 en 5 september 2019 van 'Diertjes van papier' door schrijver, illustrator, muzikant en meesterknipper Sandrine Lambert, en 'Monstertjes op de muur' door illustrator en beeldend kunstenaar Mieke Lamiroy.

Die kleine prikkels zinderen lang na... Haal er ook eens een in huis!

Geprikkeld om ook eens een kunstenaar/kleine prikkel naar jouw kinderdagverblijf of gezinswerking te halen? Lees hier hoe je hoe je dat doet. Op dit moment kan je kiezen uit vier kleine prikkels. Maar dat aanbod breidt zeker nog uit. 

Zin om zelf een kleine prikkel te ontwikkelen? Stuur een mailtje aan piep@leuven.be. 

Geschreven op: 30 augustus 2019 in: UiT met kinderen
Geschreven door: KC