Stuur je kids naar het online speelplein

Twee weken paasvakantie maar geen toffe kampen, sportieve trainings of speelpleinen, da's jammer! Daar hebben de speelpleinanimatoren wel een oplossing voor: 

het Online Speelplein!

Elke weekdag dat het normaal een speelpleindag zou zijn, kunnen je kinderen op de site van KabaaL een videoboodschap terugvinden, gemaakt door hun allerleukste speelpleinanimatoren. 

Iedere keer krijgen ze een introductie door één van de animatoren die hen warm maakt om mee te doen aan de speelpleindans van de dag. Naar goede gewoonte starten zij een toneeltje om de dag te openen. Elk toneeltje zet de kinderen aan om aan de slag te gaan met de 'activiteit van de dag'.

Enkele tips om je kinderen klaar te stomen voor het Online Speelplein

TIP 1: online volgen

Ga vanaf maandag 6 april elke ochtend om 9u30 een kijkje nemen op de KabaaL website. De animatoren zullen starten met hun videodagboek en uitleg geven over het verloop van de dag.

TIP 2: goede logistieke voorbereiding

Voorzie een computer, tablet, smartphone, ... met geluid zodat je kinderen de start met toneeltje, het dansje en de opdrachten goed kunnen volgen. 

Extra tip: zet het scherm indien mogelijk in een aparte ruimte en geniet zelf even van de rust.

TIP 3: filmmateriaal

Heb je een smartphone die je even kan uitlenen of hebben je kinderen er zelf al eentje? Top, want de animatoren zullen geregeld activiteiten voorstellen waar je kinderen zichzelf kunnen filmen om dit dan via de speelplein facebookpagina met hen te delen.

Veel plezier en tot dan!

Geschreven op: 04 april 2020 in: UiT met kinderen
Geschreven door: Lien Van der Steen